Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/06/2013

S'inaugura l'exposició 'El mar. Abans verd, ara blau' a la Sala de les Voltes

Moment de la inauguració  Moment de la inauguració

Sis artistes mostren els seus treballs al voltant del tema del mar fins al 20 d'octubre al Centre d'Art Contemporani La Sala

L'espai Sala de les Voltes del Centre d'Art Contemporani La Sala acull fins al 20 d'octubre l'exposició El Mar. Abans verd, ara blau, un projecte expositiu col·lectiu en què sis artistes catalans treballen des de mirades molt diferents i llenguatges allunyats de la representació tradicional, un únic tema, el mar. 

Entrada El mar
Marina d'Alexandre de Cabanyes

L'acte d'inauguració que es va celebrar ahir va compta amb la presència dels sis creadors de la mostra, Joaquim Budesca, Carles Arnal, Mario Pasqualotto, Joan Ill, Josep Manel Berenguer i Miquel Galmes, la regidora de Cultura, Marijó Riba i el comissari de l'exposició, Manel Claver.

Marijó Riba, en la seva intervenció, va expressar el seu agraïment als artistes participants i al treball del comissari per reunir en aquest espai de la Sala una col·lectiva al voltant d'un tema tant important per Vilanova i la Geltrú com és el mar. "Aquesta iniciativa reforça aquest posicionament que estem fent com a ciutat oberta al mar".

Per la seva banda, el comissari de l'exposició, Manel Claver, va explicar el perquè de la mostra i el perquè de la temàtica escollida. "Tots els artistes estan treballant en l'actualitat i una part de la seva obra expressa sobre el mar. En la mostra trobarem fotografies, muntatges, vídeos, pintura... Tots els suports que avui en dia utilitzen els artistes, amb un únic tema: el mar". Claver va fer un repàs a les obres presentades per cada un dels artistes, d'on se'n desprèn que "el mar és immens, és variable, és brutal. És suggeridor d'emocions".

L'exposició El mar. Abans verd, ara blau s'inicia amb una Marina del pintor vilanoví Alexandre de Cabanyes, de representació més clàssica per donar pas, seguidament, a un conjunt de propostes artístiques contemporànies que van des de la pintura i la fotografia, fins a instal•lacions artístiques amb so i llum, vídeo i projeccions.


Podeu veure imatges de l'exposició aquí.

Podeu consultar el dossier de l'exposició aquí.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00