Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/02/2017

Carnaval a les biblioteques municipals de la ciutat

Les dues biblioteques se sumen un any més a la festa      Les dues biblioteques se sumen un any més a la festa

El protagonisme el tindran enguany els personatges de Carnaval a l'Armand Cardona, i el taller infantil de les comparses a la Joan Oliva

Com es tradició, les biblioteques de Vilanova i la Geltrú participen del Carnaval de la ciutat organitzant activitats al voltant d'aquesta festivitat tan popular.

La biblioteca Armand Cardona Torrandell oferirà, del 7 de febrer fins al 4 de març, l'exposició "Els personatges de Carnaval", una mostra que recull imatges des de l'any 1976 de diversos personatges del Carnaval: Moixó Foguer, Vidalot, Carnestoltes i Concubines, Caramel, Dolcet, gegants de la Cuina Vella i Dolcet. Les fotografies seleccionades són del fons fotogràfic municipal, de l'arxiu de la FAC i del Diari de Vilanova conservats a l'Arxiu Comarcal del Garraf, com també del fotògraf local Fèlix Pascual.
En col·laboració amb l'Arxiu Comarcal del Garraf.

Relacionat amb l'exposició, s'organitza el concurs "Els personatges de Carnaval", entre el 13 i el 22 de febrer, en el qual els participants tindran la possibilitat de demostrar els seus coneixements responent cinc preguntes al voltant de la mostra. Tant l'exposició com el concurs de Carnaval que es fan a la Cardona s'han fet en col·laboració amb la FAC.


Pel que fa a la biblioteca Joan Oliva, aquest proper dissabte 11 de febrer a les 10.30 h es farà el taller infantil, "Mira quin parell!", on els nens i nenes podran fer una parella de comparsers ben divertida per lluir-los aquest Carnaval. Activitat adreçada a infants de totes les edats, amb inscripció prèvia a la biblioteca i un cost de 2€.

Per altra banda, el mateix dissabte 11 de febrer a les 12 h a la plaça de la Vila es farà en directe el programa de ràdio "Més content que un gínjol". Serà una activitat especial per celebrar el Dia Internacional de la Ràdio (13 de febrer) i el cinquè aniversari del programa. La conductora del programa, Susana Peix, entrevistarà Glòria Fort, il·lustradora i autora de la Ratoliva. L'Ània la veterinària explicarà un conte, el grup de música Soni com soni animarà la Festa, i la Ratoliva també hi serà per explicar alguns secrets.
En col·laboració amb Canal Blau.

Durant els dies de Carnaval, entre el 22 de febrer i l'1 de març, les biblioteques exposaran tots els documents i novetats que tenen relacionats amb aquesta gran festa vilanovina.

D'altra banda, les biblioteques municipals, amb motiu de la celebració del Carnaval, modificaran lleument el seu horari habitual d'obertura: dijous dia 23 (Dijous Gras) i dissabte 25 de febrer, les biblioteques estaran tancades a la tarda. I dilluns 27 de febrer la biblioteca Joan Oliva només obrirà de 10 a 14 h.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00