Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

20/06/2013

La marató de donació de sang a VNG aconsegueix 436 donacions

Donar sang és un acte senzill, gratuit i solidari     Donar sang és un acte senzill, gratuit i solidari

Any rere any, la celebració d'aquesta jornada al Teatre Principal serveix per augmentar les donacions

Un total de 484 persones es van apropar ahir al Teatre Principal per fer una donació de sang. D'aquestes, hi va haver 48 oferiments que es van desestimar per diversos motius, com que la persones feia poc temps que havia donat sang o que tenia anèmia en aquells moments.

Així, durant els 12 hores ininterrompudes que va durar la marató es van poder fer 436 donacions, 37 més que l'any passat. Una xifra que augmenta any rere any, però que mai és suficient, ja que el Banc de Sang i de Teixits recorda que cada 3 segons algú necessita sang a Catalunya, i a l'estiu baixen molt els estocs del Banc.

Un dels objectius de la jornada és aconseguir nous donants, persones que s'inicien en aquesta pràctica gràcies a les facilitats que es donen en una d'aquestes maratons que se celebren als pobles i ciutats de Catalunya. Així, es van registrar fins a 71 nous donants.

La valoració que fan de la marató tant el Banc de Sang i de Teixits com l'Associació de Donants de Sang del Garraf és molt positiva, ja que any rere any s'augmenten les donacions, i l'organització de l'esdeveniment, amb desenes de persones que hi col·laboren, és impecable. A més, totes les persones que es van apropar ahir al teatre Principal van gaudir de la jornada i es van mostrar molt satisfets de poder col·laborar d'una manera solidària i altruista, sense demanar res a canvi, per salvar vides.

Durant la jornada es van anar succeint els sortejos i les activitats lúdiques a l'exterior del teatre, i es va fer el lliurament de premis del concurs de dibuix que el Banc de Sang i Teixits organitza entre els alumnes de 5è i 6è de les escoles de la ciutat. El guanyador va ser Marcel Mia, de 5è curs de l'escola Canigó, que es va endur una figura del Drac de Vilanova i un val de compra per valor de 60 euros en una botiga de discos.
Tots els donants es van endur de record un clauer de la Pasifae fet en fusta pel Grup de Marqueteria de Baix a Mar.

Si voleu tenir més informació sobre la donació de sang, el nivell actual de reserves dels diferents grups sanguinis, o els avantatges que comporta la donació, consulteu aquí.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00