Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/06/2014

Tot a punt per al recapte d'aquest cap de setmana

L'objectiu és tornar a omplir les prestatgeries del Banc de Queviures   L'objectiu és tornar a omplir les prestatgeries del Banc de Queviures

22 establiments de 8 cadenes de supermercats se sumen dissabte a la iniciativa de la Mesa d'Entitats Socials per recollir aliments

L'engranatge és a punt per al recapte solidari d'aliments d'aquest divendres i dissabte. Tot i així, encara falten alguns voluntaris per fer un torn de tres hores de col·laboració, ja que aquest any es necessiten uns 500 voluntaris perquè l'èxit de la iniciativa ha fet que creixi el nombre de supermercats adherits.
Per això, si algú disposa de tres hores lliures divendres 6 a la tarda o dissabte 7 matí o tarda, encara es pot apuntar en aquest enllaç.

Com cada any per aquestes dates, la Mesa d'Entitats Socials de Vilanova i la Geltrú organitza un recapte solidari d'aliments per a les famílies de la nostra ciutat que estan passant dificultats econòmiques, i que són usuàries del Banc de Queviures que gestionen Càritas i la Creu Roja. Actualment el Banc dóna aliments cada 15 dies a més de 950 famílies (2.776 persones) del municipi derivades des dels serveis socials municipals, fet que implica distribuir aproximadament 10 tones d'aliments cada mes. En el darrer recapte es van recollir 19 tones d'aliments, i ara la Mesa s'ha proposat l'objectiu d'aconseguir més de 25 tones.

Pel que fa als productes que més es necessiten i que es demanen en el recapte, el llistat d'aliments preferents, que es podran consultar al fulletó que rebran els clients quan entrin a comprar al supermercat, són: oli, llet, conserves de peix, tomàquet en llauna, cacau en pols, cereals, melmelada, galetes, sucre, llegum cuit, paté i cafè.

El recapte està organitzat per la Mesa d'Entitats Socials i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, però compta amb la necessària col·laboració de Caprabo, Simply, Dia, Mercadona, Bon Preu, JR Supermercats, LIDL i Condis. Els clients d'aquests establiments poden comprar els productes i donar-los als voluntaris que estaran a les entrades dels súpers.
Concretament, en aquesta ocasió s'han sumat al recapte fins a 22 supermercats: els establiments Bon Preu del carrer de Josep Coroleu i de la rambla de la Pau; el Lidl de l'avinguda d'Eduard Toldrà; els Caprabo del carrer del doctor Fleming, de l'avinguda de Cubelles i de la ronda Ibèrica; els Condis del carrer del doctor Zamenhoff, de l'avinguda del Garraf, del carrer del Jardí, de l'avinguda de Jaume Balmes i de la plaça de Soler i Carbonell; els JR del carrer del Vapor, de la plaça dels Cotxes, del carrer del Gas, del carrer de l'Aigua, de la plaça de les Casernes i del passeig Marítim; el Simply del carrer de la Metal·lúrgia; els Mercadona del carrer de la Piera, de la ronda Ibèrica, de l'avinguda de Francesc Macià; i el Maxi Dia de la ronda d'Europa.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00