Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/03/2014

Vilanova se suma un any més a la celebració de l'Hora del Planeta

La plaça de la Vila l'any passat durant l'Hora del Planeta    La plaça de la Vila l'any passat durant l'Hora del Planeta

Dissabte, entre les 20.30 h i les 21.30 h, s'apagaran els llums d'edificis públics i espais emblemàtics de la ciutat

Aquest dissabte 29 de març Vilanova i la Geltrú celebrarà un any més l'Hora del Planeta, un acte de conscienciació per l'estalvi energètic.

L'ONG WWF (World Wide Fund For Nature) promou per vuitè any consecutiu la campanya de sensibilització a nivell mundial en defensa del medi ambient i en contra del canvi climàtic sota el nom de "l'Hora del Planeta", que consisteix en que empreses, organitzacions i ciutadania apaguin durant una hora tots els llums. Enguany se celebra aquest dissabte, 29 de març, entre les 20.30 h i les 21.30 h en més de més de 7.000 poblacions que s'hi han adherit arreu del món. A l'estat espanyol són més de 200 municipis els que s'han sumat a la campanya i apagaran durant una hora part de l'enllumenat d'alguns espais i equipaments públics.

WWF és una organització independent creada l'any 1961 amb l'objectiu d'aturar la degradació ambiental de la Terra i de construir un futur on l'ésser humà visqui en harmonia amb la natura.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, en el seu Pla d'Actuació Municipal 2011-2015, té la voluntat d'incorporar la Responsabilitat Social com a eina estratègica en la seva gestió i de desplegar una clara i decidida política mediambiental a la ciutat.

D'altra banda, l'Ajuntament vol potenciar programes d'educació i formació tot vetllant per l'estalvi energètic d'una manera transversal amb el departament de Medi Ambient, amb la necessitat de donar compliment al Pacte d'Alcaldes, que preveu la reducció en un 20% de les emissions de gasos d'efecte hivernacle (GEH) al municipi abans de 2020.

Amb l'objectiu comú, doncs, de treballar i promoure accions de sensibilització que vagin en la línia d'aturar el canvi climàtic, d'apostar per la sostenibilitat econòmica, social i ambiental i de la recerca de solucions a l'excés de consum energètic, la ciutat s'adhereix un any més a la campanya.

És per això que a dos quarts de nou del vespre s'apagaran durant una hora els llums de les façanes del Mercat Central, de l'edifici Neàpolis, del castell de La Geltrú, de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, del Museu Romàntic Can Papiol i una part de l‘enllumenat de la plaça de la Vila i de la rambla Principal. A més, es convida les empreses, les entitats i tota la ciutadania de Vilanova i la Geltrú a afegir-se a aquesta campanya.

Des de l'Agenda 21 escolar, dins el projecte d'educació ambiental per a les escoles del Servei de Medi Ambient, hi ha diverses escoles de la ciutat que s'han sumat a la campanya i que demà divendres faran un acte simbòlic, com l'escola El Cim, l'Escola Pia, l' Escola La Pau, l' Escola La Ginesta i La Baldufa, espai municipal per a la infància.

El gest vol posar de manifest el desmesurat i en moltes ocasions inconscient consum energètic d'aquest món que afavoreix un augment de les emissions de CO2 i en conseqüència, un canvi climàtic cada cop més irreversible. Cal tenir en compte que al nostre país el consum domèstic encara continua creixent any rere any.

Podeu veure aquí el vídeo de promoció de la campanya d'enguany que han elaborat des de WWF.


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00