Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/10/2007

L'Ajuntament de VNG ofereix una recepció als membres del projecte 'Coneguem-nos'

   El grup s'ha fotografiat a la Sala de Plens de l'Ajuntament de VNG  El grup s'ha fotografiat a la Sala de Plens de l'Ajuntament de VNG

El projecte, que s'adreça a dones nouvingudes d'altres països, té com a objectiu afavorir la seva inserció socio-laboral

L'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, ha donat aquest migdia la benvinguda al grup de dones integrants del projecte 'Coneguem-nos', impulsat de manera conjunta entre el Pla per a la Convivència de l'Ajuntament de VNG i el Centre de Formació Ocupacional La Paperera. La iniciativa, que compta amb el suport del Ministeri de Treball i Assumptes Socials, s'adreça a dones nouvingudes, de diversos orígens, amb l'objectiu de facilitar que aquestes dones s'incorporin a la societat d'acollida en les millors condicions. 

Això inclou no només la inserció laboral, sinó també la social. L'acte que s'ha celebrat al Saló de Plens de l'Ajuntament de VNG ha comptat també amb l'assistència d'Encarna Grifell, regidora de Serveis Socials, Salut i Convivència, Míriam Espinàs, regidora d'Educació i Treball, i de Salvador Baig, gerent del CFO La Paperera. Salvador Baig ha explicat que aquest projecte de nouvinguda ha utilitzat com a tècnica la que ells anomenen 'Aula d'enllaç'. Això permet, segons Baig, que aquestes persones puguin conèixer millor l'entorn social on es mouen. Les dotze persones integrants del projecte 'Coneguem-nos' procedents de països com el Marroc, Gàmbia o l'Equador han aprés l'ofici de cambrers de residència. Una formació que s'ha complementat amb altres àrees com el coneixement de la llengua catalana i castellana, les tradicions i la cultura vilanovina, el medi ambient, les noves tecnologies i els riscos laborals.

La regidora de Serveis Socials, Salut i Convivència, Encarna Grifell, ha encoratjat el grup de dones present a l'acte a seguir treballant per a la plena integració i els ha agraït el seu esforç i implicació en aquest projecte que té com a objectiu final la seva adaptació social i laboral. Joan Ignasi Elena ha tancat l'acte demanant-los el seu compromís envers la ciutat i el seu treball en la lluita per mantenir les tradicions i els fets culturals del país que les acull. L'alcalde de VNG també ha dit que si bé trobar feina és un element important per a la integració també ho és la suma d'esforços i el treball col·lectiu de tots els vilanovins i vilanovines.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00