Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

24/01/2014

Activitats per a joves i nens a la Biblioteca Cardona Torrandell

Cornèlius i el rebost d'impossibles Cornèlius i el rebost d'impossibles

Al matí hi haurà L’hora del conte 'Martín, de grumete a capitán' i a la tarda es farà una trobada amb l'escriptor Carles Sala

Dissabte 25 de gener, a les 12 h, es fa l'hora del conte i presentació del llibre Martín, de grumete a capitán, d'Arianna Squilloni, text i David de las Heras, il·lustració. A càrrec de Xavi Roset, treballador de la Biblioteca.

Amaina la tempesta a casa del Martí: la seva germana Beba s'ha perdut en els mons que s'amaguen en un calaix fosc. Però ell i el seu fidel aliat, el capità Tartagliona, vindran a rescatar Beba enfrontant-se al més gran dels perills. Sí, Martí és només un grumet, però al seu vaixell ell és qui mana.

Tot seguit es farà el taller Fem un còmic amb l'il·lustrador del conte. Aquesta activitat, que compta amb la col·laboració de Thule Ediciones, s'adreçarà a infants a partir de 6 anys.

El mateix dissabte, a les 17 h, serà el moment de la trobada amb l'escriptor Carles Sala, que comentarà amb els membres dels Clubs de lectura infantils de les Biblioteques de VNG i amb tots els assistents el seu llibre Cornèlius i el rebost d'impossibles. Activitat en col·laboració amb l'editorial La Galera.

Carles Sala i Vila, mestre i escriptor gironí (1974), és l'autor de diversos llibres per a nois i noies. Tot i la seva joventut i el relatiu poc temps que porta dins el món de l'escriptura són ja nombrosos els títols que trobem al seu currículum: Flairosa, la bruixa dels sabons (2007, Premi Barcanova), Bona nit, Júlia (2008, Premi Guillem Cifre de Colonya), El triomf d'en Polit Bonaveu (2009, Premi Vaixell de Vapor) o Tramuntana a la granja! (2009, Premi Barcanova). Les seves darreres obres, publicades durant aquest passat 2013, són Set entrevistes de por (La Galera) i Maria Llufa (Cruïlla).

Cornèlius i el rebost d'impossibles, 47è Premi Josep M. Folch i Torres de novel·la per a nois i noies, succeeix a Tort. Tort és un poble de muntanya amb una característica molt concreta: no hi ha res recte! Un bon dia hi arriben dos personatges peculiars, en Cornèlius, un nen, i el seu acompanyant, que té aparença de mag. Connecten ràpidament amb una nena del poble, la Mar, i el seu avi, que és cec però sap veure allò que és important en les persones i en les coses. Els nouvinguts inauguren un establiment fantàstic: un rebost d'impossibles, on la gent del poble troba allò que necessita, a nivell de sentiments, i hi deixa, a canvi, allò que li sobra.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00