Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

24/02/2016

El pressupost 2016 de l'IMET permet que el municipi disposi d'uns serveis permanents i afrontar nous projectes i objectius

L'IMET s'ubica a l'edifici La Paperera L'IMET s'ubica a l'edifici La Paperera

L'Institut Municipal d'Educació i Treball gestiona els serveis d'Educació i Ocupació de la ciutat i l'Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova (EFAV)

La confecció anual del pressupost municipal gestionat per l'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET) representa sempre una molt bona oportunitat, per una banda de millora, al recollir les experiències i els aprenentatges d'exercicis anteriors i, per altra banda d'actualització, al poder donar cabuda a nous projectes, noves fites i objectius a assolir.

En aquest sentit, el pressupost IMET 2016 es determina de la mà de les línies de servei que estructuren estratègicament l'organisme autònom. Els serveis d'Educació i de Treball, implicant alhora a diverses regidories i diversos actors socials del territori, es coordinen per compartir programes i accions que possibilitin, per exemple, una oferta educativa equilibrada i adequada o accions generadores d'ocupació i d'inserció, en especial per als col·lectius més vulnerables.

Segons Joan Martorell, regidor d'Educació i Ocupació, "tot i les limitacions econòmiques del moment farem un gran esforç per prioritzar objectius. Aquests pressupost ens acosta als nostres objectius de millorar el manteniment de les escoles i fer que l'IMET sigui un referent en polítiques socials d'ocupació."

El pressupost de 2016 destinat a l'IMET permet que el municipi disposi d'uns serveis d'ocupació permanents, com ara els d'orientació, prospecció i emprenedoria laboral, el club de la feina, la borsa de treball, la formació ocupacional, i els projectes TIMOL i MATÍ. També permeten que des d'ocupació es puguin dissenyar programes a mida, d'acord amb les necessitats de col·lectius específics, com ara el Projecte Oportunitat adreçats a aturats majors de 45 anys o el Pla de xoc pels aturats de llarga durada.

Pel que fa a les competències municipals en Educació, el pressupost de 2016 sustenta diferents novetats, el Programa de transició escola – treball, la promoció del debat i la participació en els diferents òrgans de participació de la comunitat educativa local, i l'augment important dels recursos econòmics destinats a la millora i manteniment dels centres educatius, que passa de 200.000 a 320.000 euros enguany.

Finalment, destacar que el pressupost de l'IMET 2016 en relació a l'Escola de Formació d'Aeronàutica (EFAV) que disposa la nostra ciutat, i que forma mecànics de manteniment d'aeronaus amb un alt nivell d'inserció laboral, ha de fer viable l'elaboració del Pla Estratègic de l'escola 2017-2020, que la consolidi comarcalment i que l'arribi a posicionar en el lloc que li pertoca, a nivell de recurs de país.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00