Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/05/2016

Xerrada sobre María Zambrano a la biblioteca Cardona

La xerrada s'inspira en el llibre 'Estimades Zambrano', sobre aquestes dues germanes      La xerrada s'inspira en el llibre 'Estimades Zambrano', sobre aquestes dues germanes

L'escriptora Mercè Foradada, autora del llibre 'Estimades Zambrano', oferirà dijous una conferència titulada 'María Zambrano, filòsofa'

Aquest dijous 12 de maig a les 19 h, la Biblioteca Armand Cardona Torrandell acollirà la xerrada ‘María Zambrano, filòsofa' a càrrec de Mercè Foradada, escriptora i autora del llibre ‘Estimades Zambrano'.
La xerrada ens aproximarà la figura de la desconeguda María Zambrano Alarcón (Vélez-Málaga, 1904 - Madrid, 1991). Va ser una filòsofa que va formular un valent i trencador corpus filosòfic que divergia dels postulats netament racionals i masculins de la cultura occidental del moment, amb un verb inspirat i poèticament suggeridor.

Mercè Foradada, conductora dels Club de lectura d'Adults i escriptora #decapçalera de la biblioteca Armand Cardona, viu a Vilanova i la Geltrú. Llicenciada en Filologia Catalana, ha exercit com a docent en diversos instituts i escoles. La seva obra narrativa, molt sòlida, inclou els llibres En el prestatge (2002), Velles amb V de vida (2003), Centaures (2005), Vilanovines. De l'arxiu a l'evocació (2010), Bruixes (2011), Com una reina (2014) i la recentment publicada amb Saldonar Estimades Zambrano. Ha publicat també llibres de text i materials per a l'aprenentatge de la llengua.

Estimades Zambrano és una novel·la molt documentada i amb molta recreació lliure, que revela la vida de dues germanes singulars i el pensament de la filòsofa, altament original i encara més singular per a qui vol descobrir-la.
Malgrat la quantitat i la qualitat dels estudis erudits sobres les idees i les aportacions filosòfiques de María Zambrano, continua sent encara massa desconeguda, és poca cosa més que el nom que rubrica una cita, sovint hermètica i confusa.

La xerrada es fa en col·laboració amb La Frontissa, associació de dones, i el Casal de Dones. La presentarà Rosa Soler, membre de l'associació de dones La Frontissa.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00