Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/03/2014

Vilanova, seu del medi ambient i la sostenibilitat per un dia

Fa un any l'Assemblea es va celebrar a Lleida     Fa un any l'Assemblea es va celebrar a Lleida

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat celebra la seva assemblea general anual a la ciutat el proper dimarts, on aprovarà la Declaració de Vilanova sobre adaptació al canvi climàtic al territori i al litoral

Dimarts que ve se celebra a l'Auditori Eduard Toldrà la 14a edició de l'assemblea general de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, una associació de municipis compromesos amb el medi ambient, que treballa per avançar cap a un desenvolupament sostenible. La xarxa és una plataforma de cooperació i intercanvi on els municipis troben un marc adequat per discutir problemes, inquietuds, necessitats, experiències, i per promoure i dur a terme projectes d'interès comú. També en formen part altres ens supramunicipals, com consells comarcals, consorcis o diputacions de tota Catalunya.

L'Assemblea General, organitzada per la Diputació de Barcelona i el Servei de Medi Ambient de l'Ajuntament de VNG, es dedicarà especialment a la trobada del Pacte d'Alcaldes per una Energia Sostenible Local, un moviment compartit àmpliament per tot el món local, i del qual enguany se celebren 5 anys des de l'aprovació dels primers Plans d'Acció per l'Energia Sostenible. També es presentarà el Club del Pacte d'Alcaldes constituït inicialment per les estructures de coordinació i suport del territori català: un nou grup de treball de la Xarxa per millorar la coordinació de l'acció del Pacte arreu del país.

La trobada servirà per aprovar la Declaració de Vilanova i la Geltrú per l'adaptació del món local als efectes del canvi climàtic al territori i al litoral. Des de l'organització es ressalta que el canvi climàtic té dues cares, i el món local cal que comenci també a actuar en termes de resiliència i d'adaptació al canvi climàtic, i es vol fer en un lloc com Vilanova i la Geltrú, municipi molt actiu en les polítiques de gestió del litoral, per tractar també aquesta qüestió.

L'assemblea, que començarà a dos quarts de deu del matí, inclou també la presentació de diverses ponències i acords institucionals, com una ponència sobre la contaminació acústica, o un acord de la Xarxa sobre l'energia sostenible local. També inclourà taules de reflexió i debat al voltant de camí recorregut fins ara i del camí que queda per recórrer fins l'any 2020 per continuar actuant en la mitigació del canvi climàtic.

Després de la cloenda a les 14 h, es farà un dinar amb productes locals, i activitats paral·leles com una visita al port, una visita a la llotja a la subhasta del peix, o la presentació del projecte Rorqual, on s'explicarà el fenomen que representa la presencia d'aquesta balena a la costa catalana i especialment a les costes del Garraf amb un audiovisual i visita al vaixell.

L'Ajuntament de VNG, a través del Servei de Medi Ambient, forma part de la Xarxa mitjançant els grups de treball sobre l'Energia Sostenible local, el cicle local de l'aigua, la millora de la qualitat de l'aire, l'educació per la sostenibilitat, i la gestió integral del municipi. D'altra banda, el departament de Llicències municipal també participa a la xarxa a través de grup de treball sobre contaminació acústica.


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00