Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/10/2016

El projecte Timol amplia notablement el nombre de persones participants en el programa

Reunió del plenari del Timol  Reunió del plenari del Timol

El suport a la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual incorporarà trenta nous usuaris i usuàries

 El TIMOL, el projecte de treball amb suport per la inserció laboral al mercat ordinari de persones amb algun tipus de discapacitat intel·lectual d'àmbit comarcal que es desenvolupa a l'IMET, incorporarà esglaonadament una trentena de nous usuaris i usuàries. La setmana passada es va dur a terme el plenari d'aquest projecte amb la presència dels diferents Ajuntaments del Garraf, associacions de familiars i agrupacions empresarials.

Aquest òrgan col·legiat de decisió va aprovar, entre altres aspectes, el nou protocol d'accés de les noves persones participants, mitjançant la valoració de la idoneïtat dels possibles candidats, en funció de les seves actituds i maduració. Aquest fet, junt amb l'esforç que s'ha dut a terme per part de les administracions implicades que ha significat l'ampliació de l'equip tècnic del projecte, tindrà com a conseqüència l'entrada d'un volum important de personal, que farà reduir en gran mesura la llista d'espera existent actualment.

Segons Joan Martorell, regidor d'Educació i Ocupació de Vilanova i la Geltrú, amb aquest increment de recursos per al TIMOL i la creació del programa Trànsit "volem consolidar uns serveis necessaris a la comarca. Des de fa uns quants anys tenim una escola inclusiva i ara volem enfortir un servei que ens permet facilitar la formació de persones amb discapacitat intel·lectual perquè accedeixin en al món laboral, com una manera de guanyar en la pròpia autonomia. Des de l'IMET estem prioritzant aquest objectiu perquè creiem volem tenir també una comarca inclusiva, i accions com aquestes estem convençuts que, amb el suport de tots els implicats, ens hi ajudaran."


A banda de la incorporació dels nous usuaris, cal destacar també l'ampliació de l'equip en tres tècnics i un prospector. A més, es manté la implicació dels serveis socials municipals per tal de treballar de forma coordinada. El projecte TIMOL, junt amb la presència del projecte TRÀNSIT, són dos dels recursos comarcals que donen resposta a les necessitats laborals de persones amb discapacitat intel·lectual, oferint accions individuals i grupals per afavorir la potenciació de les seves capacitats.

Tant el suport de les famílies com el de l'ADEPG i el de les empreses col·laboradores fan possible que les persones participants trobin un lloc de feina al mercat de treball i el mantinguin en el temps. També es rep el suport de la Generalitat de Catalunya mitjançant el programa SIOAS (servei integral d'orientació, acompanyament i suport a la inserció de les persones amb discapacitat i/o malaltia mental).

Així doncs, el mes d'octubre servirà per a la coordinació tècnica dels diferents professionals implicats i per la valoració de la idoneïtat de les persones en situació de llista d'espera, així com per continuar executant l'itinerari d'inserció de les persones que ja formen part de TIMOL. Aquest novembre es durà a terme l'entrada del primer grup de noves persones usuàries.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00