Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/03/2017

El guarniment sostenible dels carrers per carnaval es consolida

Guarniment del carrer

En aquesta edició les decoracions han arribat al Barri de Mar de la mà de les escoles l’Arjau, Llebetx i la llar d’Infants Estel Platja.

Per quart any consecutiu les escoles, Llars d'infants, Instituts, Associacions de veïns i altres entitats de Vilanova, han participat de la iniciativa per guarnir els carrers de la ciutat pel carnaval, sota la coordinació de la FAC, a càrrec de Xavier Escofet; i Agenda Escolar 21.

En total es van guarnir 21 espais de la ciutat, fet que consolida aquesta iniciativa i que recupera una tradició carnavalesca. Els guarniments es van crear reutilitzant materials i creant entorns de col·laboració entre els diferents col·lectius participants de la ciutat.

Per a realitzar aquesta activitat, es van aprofitar tot tipus de materials quotidians, des d'envasos i plàstics fins ampolles i tetrabrics. Tanmateix, es van utilitzar elements menys convencionals, com restes de xarxes de pescadors que van ajudar a donar el toc mariner, representatiu de la ciutat. En total es van decorar 28 carrers de tota la ciutat i van participar 25 entitats entre llars d'Infants, escoles, Instituts i diverses organitzacions.

Des de les escoles de Vilanova i la Geltrú, s'incentiva l'ús de materials reciclats i la reutilització dels mateixos com una tasca més d'Educació Ambiental i respecte a l'entorn. Els centres educatius de la ciutat, adscrits a la Xarxa d'Escoles Agenda 21, treballen de manera contínua el programa Agenda 21 Escolar, des d'on es coordinen i desenvolupen les accions d'educació ambiental.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00