Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/09/2015

Arrenca l'oferta formativa de l'Economat de VNG

El primer taller és sobre cuina d'aprofitament      El primer taller és sobre cuina d'aprofitament

L'Economat organitza tallers d'economia domèstica adreçats a tota la població

Aquest mes de setembre comencen els tallers sobre economia domèstica que organitza l'Economat de VNG amb la voluntat de ser un projecte ampli i de ciutat, al servei de tothom, que vagi més enllà de la distribució gratuïta d'aliments. Per això s'ha creat un catàleg d'activitats formatives obertes a tota la ciutadania amb una temàtica comuna: l'economia domèstica. L'oferta formativa s'ha plantejat en forma de tallers individuals, de dues hores de durada, sobre diferents temes que s'agrupen en tres blocs: cuina econòmica, estalvi energètic i recursos al nostre abast.

El primer d'aquests tallers porta per nom "Alquímia culinària, taller de cuina d'aprofitament", i servirà per donar a conèixer receptes i maneres d'elaborar menús familiars econòmics, alhora que s'evita el malbaratament alimentari, tant a nivell global com a nivell local. El taller, ofert per la Diputació de Barcelona, incidirà en promoure la política de prevenció de residus, i facilitarà trucs per millorar l'aprofitament d'aliments en l'àmbit domèstic.

El taller es durà a terme el proper dijous 24 de setembre, de 17 h a 19.30 h, a la cuina del centre cívic La Geltrú. Les places són limitades i es dóna prioritat a les famílies usuàries de l'Economat. Tothom qui hi vulgui participar, ha d'enviar un correu a treyes@vilanova.cat o bé adreçar-se a l'Economat els dimecres i els dijous, de 10 a 12 h i de 17 a 19 h.

Pel que fa a la resta de tallers, en l'àmbit de la cuina econòmica també es vol elaborar un receptari de l'Economat i fer un taller de cuina saludable i econòmica.
En l'àmbit de l'estalvi energètic es faran tallers sobre com estalviar en la factura de la llum i com estalviar en la factura de l'aigua i el gas.
I en l'àmbit dels recursos al nostre abast, es farà un taller sobre consum col·laboratiu, i una sessió informativa sobre l'OMIC i la gestió de comptes bancaris.

Les regidories de Medi Ambient, Participació, Serveis Socials i Salut, juntament amb entitats com Ecol3vng, l'Agència Local de l'Energia, l'OMIC i el Gremi d'Hostaleria i Restauració són alguns dels ens locals que participaran en aquesta oferta formativa.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00