Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/08/2012

Acaba la Festa Major 2012 amb la Cercavila de l'Imaginari i la Procuració dels nous Pabordes

Cercavila de l'Imaginari  Cercavila de l'Imaginari

Un darrer ball a la plaça dels Lledoners posa punt i final a la festa d'enguany

La Cercavila de l'Imaginari va reunir ahir més de 200 nenes i nens en un dels darrers actes d ela Festa Major 2012. Els vuit balls que integren la cercavila infantil van sortir de la plaça de les Casernes, a les set de la tarda i van desfilar per la plaça Llarga, els carrer dels Mercaders, la plaça de les Cols, el carrer de Sant Gregori, la rambla Principal, l'avinguda de Francesc Macià, fins arribar a la plaça de la Vila.

Els balls de la Fundació de la Vila Nova, de Miralpeix, de Pescadors, de la Lluna en un cove, de les Coves de Ribes, de l'Arribada del ferrocarril, del Cep i de la Sínia van tornar a recrear llegendes i curiositats de Vilanova i els voltants.

Més tard, el Saló de Plens de l'Ajuntament de VNG va tronar a acollir la Presa de Procuració dels nous organitzadors de la festa, els Pabordes i Pabordesses 2013. Com marca el protocol de l'acte, antics i nous pabordes es van asseure en dos bancs cara a cara, i van pronunciar breus parlaments. Per part dels Pabordes sortint, Magda Bandera i Joan Terol van llegir un parell de poemes. I per part dels nous integrants de la Pabordia, Alba López va fer lectura d'un text. 

Presa de Procuració Pabordes 2013

Posteriorment, l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, va lliurar les medalles i pins als pabordes entrants. L'acte es va tancar amb la música dels Ministrers de la Vila-Nova.

Cèlia Muñoz, Joan Josep Lorenzo, Pere Fort, Rosa Jorba, Montserrat Conches, Magda Bandera i Joan Terol van passar el testimoni a Montserrat Font, Francisco García, Estela González, Lluís Miquel Soto, Sònia Sebastián, Juan Andrés Malvar i Alba López.

Finalment, la Festa Major 2012 va tenir el seu punt i final amb un darrer ball a la plaça dels Lledoners, on pabordes, expabordes, integrants dels balls populars i vilanovins i vilanovines en general van "cremar" els darrers cartutxos de la festa.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00