Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/06/2013

El 19 de juny torna la marató de sang a Vilanova

Cada any augmenta el nombre de donants, amb la intenció d'arribar als 500 en aquesta edició    Cada any augmenta el nombre de donants, amb la intenció d'arribar als 500 en aquesta edició

El Banc de Sang i Teixits torna a ocupar el teatre Principal per un dia, amb la intenció d'arribar als 500 donants

Dimecres 19 de juny se celebra una nova edició de la marató de donació de sang a Vilanova i la Geltrú, amb l'objectiu d'arribar als 500 donants.
L'any passat, la campanya "Vilanova pels 500" va aconseguir 399 donacions, davant les 278 del 2011. La Marató d'aquest any vol tornar a assolir un altre dels seus objectius: aconseguir nous donants, fent que persones que no han donat mai sang s'iniciïn en la donació.

Així, el dimecres 19 de juny, de 10 del matí a 10 del vespre, el Teatre Principal acollirà aquesta nova edició de la marató per recollir el màxim de donacions possible.

El cartell de la marató d'enguany compta amb el dibuix guanyador del concurs de dibuix de l'any passat, de l'alumna de l'escola Cossetània Cristina Ruiz.
La marató comptarà amb diverses activitats complementàries durant tota la tarda, com activitats infantils, sortejos, concurs de dibuix, o actuacions musicals.
Durant la marató s'oferirà com sempre un refrigeri als donants, i es disposarà d'un comptador electrònic que s'anirà actualitzant per anar coneixent el nombre de donants.

La necessitat de donar sang

Amb les campanyes com la Marató es pot augmentar els baixos índexs de sang existents al Banc de Sang i Teixits, que organitza cada any aquesta jornada amb la col·laboració de l'Ajuntament de la ciutat, el Departament de Salut de la Generalitat, l'Associació de Donants del Garraf i la Creu Roja.

Cada any, gràcies a la transfusió sanguínia, se salven moltes vides. Amb les donacions els bancs de sang poden obtenir els components sanguinis necessaris per al tractament de moltes malalties. La mitjana de donants a Catalunya se situa en 39 persones per cada mil, però en caldrien molts més. Per això el Banc de Sang i Teixits organitza aquesta campanya de maratons itinerants. En època de vacances i ponts, les conseqüències dels accidents de trànsit fan que disminueixin molt les reserves dels bancs de sang de Catalunya. Per això són necessàries les maratons, per reforçar les reserves i triplicar les donacions d'una campanya habitual. Un acte obert a tothom, que pretén ser un acte solidari i de conscienciació.

La marató pretén oferir una oportunitat als donants habituals, però també aconseguir nous donants. I és que donar sang és molt senzill: no cal anar en dejú, la donació només dura deu minuts, i a més s'ofereix als donants una analítica confidencial. Durant la marató el personal mèdic especialitzat atén les consultes.
Els donants han de tenir entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 quilos, i no haver patit l'hepatitis després dels 12 anys.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00