Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/01/2017

El Casal Macià es va omplir un cop més per escoltar Vallverdú, Tubau i Rica en el tercer debat del cicle #FemNovaVila

  Foto: ERC Vilanova i la Geltrú

Nota de premsa d'ERC

VALLVERDÚ: «Si els dies 8 i 9 de febrer tot va com està previst, el Penedès serà Vegueria»

El ple de Parlament de Catalunya aprovarà —si tot va com està previst— els propers dies 8 i 9 de febrer la modificació de la Llei de Vegueries per incloure-hi el Penedès. Aprofitant aquest fet, la secció local d'Esquerra Republicana a Vilanova i la Geltrú va voler dedicar el tercer debat del cicle #FemNovaVila —celebrat el dijous 19 de gener al vespre— a la Vegueria del Penedès.
El president de la secció local, Oriol Huguet, va obrir l'acte i va presentar els ponents.

Albert Tubau, historiador i president de l'Institut d'Estudis Penedesencs, va proclamar que «la Vegueria és una eina al servei de les persones per millorar el seu benestar», i que «el Penedès pot ajudar a equilibrar el país des del punt de vista territorial».

Per la seva banda Francesc Rica, secretari general d'UGT a l'Anoia, l'Alt Penedès i el Garraf, va apuntar que «el projecte de Vegueria és 100% viable, ja que les comarques que en formen part són molt complementàries». Tot i això Rica va voler destacar que «queda feina per fer, com potenciar estructures que encara falten al territori», posant la territorial del Servei d'Ocupació de Catalunya com a exemple, «o millorar les línies de comunicació a través de transport públic dins la Vegueria».

Teresa Vallverdú, diputada al Parlament de Catalunya, va voler remarcar que «la Vegueria del Penedès té una vessant cultural però també d'utilitat». «Volem una administració molt més pròxima i, en aquest sentit, la Vegueria hi té un paper fonamental», afegia la diputada.
Finalment Huguet va aprofitar la cloenda de l'acte per excusar els membres de la «Plataforma per una Vegueria pròpia», que no van poder assistir a la xerrada degut a la celebració d'un acte —també sobre la Vegueria— aquella mateixa tarda a una altra localitat penedesenca.

ERC enceta la campanya «La República Que Farem»
Paral·lelament al cicle de debats #FemNovaVila la secció local d'ERC Vng organitza —el proper dijous 26 de gener a les 19:30h al Centre Cívic La Geltrú— un acte amb Lluís Salvadó, Secretari d'Hisenda de la Generalitat de Catalunya, per parlar d'economia i treball en la nova República.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00