Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/03/2014

Més de 250 animals de companyia censats des de l'inici de la campanya per la tinença responsable d'animals

La regidora Blanca Albà va presentar la campanya a finals de gener  La regidora Blanca Albà va presentar la campanya a finals de gener

Els propietaris d'animals domèstics han acceptat els consells i recomanacions de la campanya informativa, i s'han interessat per les possibles sancions

Quan fa un mes que l'Ajuntament de VNG va iniciar la campanya de sensibilització sobre la tinença responsable d'animals, la valoració que se'n fa des del Servei de Medi Ambient és molt positiva. Durant aquest temps destaca la gran acceptació que ha tingut la placa identificativa dels animals, que es lliura de manera gratuïta en inscriure l'animal al cens municipal. Des d'inicis d'any s'han lliurat més de 250 plaques, fet que constata l'èxit de la campanya pel que fa a la necessitat de censar gats, gossos i fures.

En aquest temps s'han repartit més de 2.000 tríptics informatius sobre el contingut de l'ordenança, que és d'obligat compliment. Un repartiment que s'ha fet també a les botigues d'animals, i que a peu de carrer han fet els col·laboradors de la campanya i els agents cívics del pla d'ocupació que, entre d'altres tasques, fomenten el civisme en la tinença d'animals de companyia. S'han trobat que els propietaris d'animals són receptius a les observacions que els fan, llevat d'algun cas aïllat.

Davant les preguntes dels propietaris sobre les sancions, des del Servei de Medi Ambient s'aclareix que la sanció és una eina, mai un objectiu. L'objectiu és la tinença responsable: evitar l'abandonament, afavorir les adopcions, fomentar la identificació i la inscripció al cens municipal, informar sobre els avantatges de l'esterilització dels animals de companyia, i la necessitat d'educar-los perquè hi puguem conviure en harmonia. No obstant això, si una conducta requereix sanció, l'ordenança que ja està en vigor ofereix els protocols i mecanismes per fer-la efectiva.

Els responsables de la campanya també han implicat els centres veterinaris, que han lliurat els tríptics informatius als seus clients, i han volgut participar a la campanya oferint el servei d'identificació amb microxip a un preu més reduït de l'habitual.

A banda d'aquesta campanya, es continuarà fent accions per publicitar i fomentar la tinença responsable, juntament amb altres mitjans perquè els propietaris dels animals tinguin consciència de les responsabilitat que implica tenir un animal.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00