Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/03/2015

Els treballs de connexió dels carrils bici acabaran en els propers dies

Neus Lloveras, Glòria Garcia i Blanca Albà, aquest migdia   Neus Lloveras, Glòria Garcia i Blanca Albà, aquest migdia

Aquest diumenge es farà una passejada popular per conèixer els nous recorreguts

Tal i com estava previst, aquesta setmana s'estan ultimant els treballs de connexió dels carrils bici de Vilanova i la Geltrú. Una acció que, des d'aquest moment permet als usuaris poder disposar d'una xarxa d'uns trenta quilòmetres de carril bici, gràcies a la creació de dues anelles transversals de mar a muntanya, que completen el recorregut anterior. Si bé la part més important de les obres ja es dona per finalitzada, en els propers dies es faran els últims treballs de pintura i s'acabaran de col·locar els darrers elements de protecció dels carrils.

En total s'han creat 2,5 quilòmetres nous de carril bici, distribuïts en 8 trams.

- El primer, al parc de la Quadra d'Enveja, uneix els carrils bici del davant de l'escola Cossetània, de la ronda Ibèrica i del torrent de Sant Joan.

- El segon tram uneix la cruïlla del torrent de Sant Joan amb l'avinguda de Cubelles i enllaça amb el carril bici del carrer del Montseny.

- El tercer dels trams passa pels carrers d'Anselm Clavé i de l'Estany, i fa la connexió del carril bici del carrer del Montseny amb l'avinguda Jaume Balmes i rambla de Lluís Companys.

- El quart tram és la connexió de la rambla de Lluís Companys amb el passeig de Ribes Roges.

- El cinquè tram enllaça el passeig de Ribes Roges amb el camí de Sant Gervasi i tram del carrer de Ponent.

- El sisè tram connecta el carril bici del passeig Marítim amb la rambla del Far.

- El setè tram uneix el carrer de Ventosa i Roig amb la rambla de la Exposició i la rambla de Sant Jordi. En aquest punt destaca el fet que el carril bici fa el tomb sencer a la rotonda amb l'avinguda d'Eduard Toldrà amb el carrer de Ventosa i Roig.

- I el vuitè, i últim tram, connecta els carrils bici de la rambla de Sant Jordi amb la ronda Ibèrica.

En tots els casos s'han fet rampes i treballs de pintura, i en aquells que ha estat necessari s'han anat col·locat elements de protecció, com els separadors de carrils, i s'han adaptat alguns dels semàfors per usuaris de la bicicleta. L'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, ha explicat la importància d'un projecte que, des d'ara connecta la ciutat i “ofereix als usuaris de la bicicleta la possibilitat de desplaçar-se amb seguretat per 10 quilòmetres de carril bici, que sumats a les zones pacificades, arriba fins als 30 quilòmetres”.

En aquesta mateixa línia s'ha referit la regidora de Mobilitat i Serveis Viaris, Glòria Garcia, que ha destacat d'aquest projecte el fet que finalment “la ciutat disposi de dues anelles de carril bici, una a la banda de muntanya i l'altre a la banda de mar, que uneixen la majories de centres educatius i que, per tant, facilita el desplaçament dels escolars que utilitzen aquest tipus de mitja de transport”

La regidora també ha explicat que el més important era crear les dues anelles i fer les connexions, però que la voluntat del govern municipal “és actuar, en la mesura del possible, en els carrils bici originals que, a causa del pas del temps, requereixen de millores i així garantir la seguretat dels usuaris”.

La inversió del projecte ha estat al voltant dels 100 mil euros, dels quals al voltant de 70 mil han estat aportats per la Diputació de Barcelona, mentre que la Generalitat de Catalunya ha aportat els 30 mil restants.

Passejada en bicicleta Passejada pels carrils bici de VNG

Per tal que tota la ciutadania pugui conèixer les noves connexions i veure quines possibilitat té alhora de desplaçar-se per la ciutat, la regidoria de Serveis Viaris i Mobilitat ha organitzat per aquest diumenge 22 de març una passejada popular en bicicleta. (circuit)

La sortida es farà a les 10.30 h, des de la plaça d'Eduard Maristany. Des d'allà els participants podran fer el circuit reduït de 5.485 metres. Un cop acabi, totes aquelles persones que vulguin seguir pedalejant tindran la opció de fer el circuit sencer de 9.990. Els circuits són aptes per a tothom i no cal inscripció.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú recorda de la obligatorietat de portar casc als menors de 16 anys.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00