Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/11/2016

L'Espai Enogastronòmic i el Saló del Carnaval sobresurten en les seves noves ubicacions a la Fira de Novembre

L'organització de la Fira creu que s’han igualat els 240.000 assistents de la passada edició

Aquest vespre l'organització de la Fira de Novembre ha fet ja unes primeres valoracions de com ha anat aquesta edició. En aquest sentit, l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, ha manifestat que "estem molt contents de com ha anat la Fira de Novembre d'enguany. Estem en una fira viva va a més. Cal destacar que la ubicació del Saló del Carnaval a la plaça de la Vila ha estat un encert perquè, a més de la part dels carnavals convidats, també hem pogut veure com hi ha activitat econòmica al voltant del carnaval. Sobre l'espai enogastronòmic ha estat un pas endavant per a que la fira es consolidi a tota la ciutat. Era necessari portar la fira a la Geltrú, i l'espai enogastronòmic ha estat una proposta molt interessant. La primera impressió és que seguim sent un bon aparador de l'activitat de Vilanova i la Geltrú i que després de parlar amb molts expositors hem pogut detectar que tothom està content i que ha estat un èxit.” L'alcaldessa també ha senyalat que la Fira de Novembre és la fira de la ciutat perquè “la gent ho sent així. Però és també un important agent econòmic perquè hotels, comerços, restaurants, han estat plens; i alhora és una fira que posa la ciutat al mapa i li atorga paper de capitalitat.” Des de l'organització no s'han donat xifres oficials d'assistència, tot i que es té la percepció que deu ser molt similar a la de l'any passat, per la qual cosa podria estar al voltant de les 240.000 persones al llarg dels tres dies.

En aquesta primera valoració de la Fira de Novembre 2016, Joan Ignasi Gómez, coordinador del Saló del Carnaval ha afirmat que des "la nova ubicació ha funcionat molt bé. Estàvem molt pendents de com funcionaria el canvi de la rambla Principal i xerrades al Teatre, per passar a la plaça de la Vila la part expositiva i les presentacions al Foment i han anat molt bé. Tant, que esperem repetir en la propera edició. Cal destacar que al Foment les xerrades han tingut força èxit. En cap moment hem baixat de les 50 persones i en alguns casos, com a la presentació del Carnaval de Laza vàrem superar el centenar. El Saló va a més, i a l'alça, cosa que ja era d'esperar en una segona edició."

Sobre l'espai enogastronòmic a la Geltrú, una de les grans novetats de la Fira d'enguany, Carles Carbonell, responsable de l'Espai Enogastronòmic, ha fet una valoració positiva donat que "teníem una previsió d'unes 500 persones per als dos dies que hem obert, i cal dir que dissabte ja havíem cobert aquest objectiu. Cal agrair l'acollida que hem tingut a la Geltrú per parts dels veïns i dels restaurants, al servei de neteja, als grups musicals que han estat majoritàriament vilanovins, i a tota la gent que ha participat als tallers gastronòmics que han funcionat sempre amb un 100% d'ocupació." Carbonell també ha destacat que l'espai ha estat comentat per diferents blogers i mitjans de comunicació que han volgut fer-se ressò d'aquesta oferta. Finalment ha volgut posar en valor la "bona simbiosi entre Menja't Vilanova, el Gremi d'Hoteleria, NODE Garraf i Temps de Vi per a construir aquest projecte. És un espai que cal treballar però ha estat un encert. Sempre queden petits serrells però crec que l'espai, la il·luminació, l'ambient, i la ubicació són ideals."

La regidoria d'Innovació i TIC, Ariadna Llorens també ha volgut comentar, a més de la bona organització i del bon temps que ha acompanyat la Fira durant aquests tres dies, la qual cosa ha facilitat una gran avinguda de visitants, que "hi ha hagut molta participació i molta oferta d'activitat. Tenim la impressió que s'ha fet negoci i això fa que Vilanova i la Geltrú segueixi sent líder en el seu territori. Cal celebrar que les innovacions d'enguany obren un camí excepcional per a la Fira. La segona edició del Saló del Carnaval, el nou espai enogastronòmic o la Fira del Col·leccionisme que es va celebrar dissabte al Museu del Ferrocarril en son una bona mostra."

Finalment, l'alcaldessa ha volgut fer una menció especial a l'acte que dissabte al migdia es va dur a terme al Castell de la Geltrú per tal de reconèixer "la tasca d'aquelles persones que fa 25 anys van treballar per recuperar la fira. Va ser un acte molt emotiu i gratificant."
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00