Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

01/03/2016

Assemblea territorial de la FaPaC a Vilanova i la Geltrú

La trobada es va fer a l'escola L'Arjau La trobada es va fer a l'escola L'Arjau

La trobada va esdevenir un espai d'intercanvi d'opinions i posicionament sobre temes d'actualitat educativa

Aquest dissabte es va celebrar a l'escola L'Arjau de la nostra ciutat l'Assemblea Territorial de Barcelona Comarques de la FaPaC, la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya. A la trobada hi eren convidats pares i mares membres d'AMPA d'arreu de les comarques barcelonines.

El regidor d'Educació i Ocupació de l'Ajuntament de VNG, Joan Martorell, va ser l'encarregat d'obrir l'acte. El regidor va agrair la tasca que fan les mares i els pares a través de les AMPA dels centres. També va destacar el gran valor que té per a l'educació la participació de les famílies en el dia a dia dels centres educatius i el treball de col·laboració en xarxa que s'està promovent des de la FaPaC.

L'objectiu de l'assemblea era que les AMPA federades de les comarques de Barcelona participessin en un espai on intercanviar opinions i posicionaments, debatre sobre els temes d'actualitat educativa que preocupen, i on aprendre uns dels altres, coneixent què fan les AMPA d'altres comarques, amb la voluntat de definir quines han de ser les línies de treball i les actuacions de la delegació territorial per al proper curs 2016-2017.

Els representants i acompanyants d'AMPA van poder participar en tres tallers simultanis que es van organitzar:

- Atenció a alumnes amb necessitats educatives especials.
- Com treballar les competències bàsiques
- Matriculació: comissions de garanties d'admissió

Per al proper dissabte 12 de març és prevista la celebració de l'Assemblea General Ordinària (AGO) a l'Escola Els Pinetons de Ripollet.

La FaPaC aplega el 76% d'AMPA de Catalunya que representen el 66% de famílies. Concretament, el 95% de les AMPA de primària de centres públics; el 66,1% d'instituts públics; el 18% d'escola concertada (el 25,9% no està associada a cap federació). A més, aplega associacions d'escoles bressol, llars d'infants i centres d'educació especial.

Des de l'any 1975 la FaPaC dóna força al moviment associatiu de mares i pares d'alumnes, i és l'espai de relació, coordinació i treball comú entre les AMPA de Catalunya. Els principals valors de la federació se centren en la participació, representativitat, transparència i independència.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00