Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/04/2016

Sant Jordi arriba a les biblioteques municipals

La Revetlla de Sant Jordi serà la gran protagonista d'aquesta celebració, una singular activitat que reunirà a les principals plomes de la ciutat per presentar les seves novetats literàries

Dissabte 23 d'abril se celebra la diada de Sant Jordi i, com cada any, a les biblioteques de Vilanova i la Geltrú s'hi podran trobar les novetats de Sant Jordi, l'edició de la guia amb aquestes novetats, la guia Collita negra de la Xarxa de biblioteques negres, la guia de publicacions comarcals i els tradicionals punts de llibre.

La celebració de Sant Jordi a la xarxa de biblioteques municipals, com cada any, arriba farcida d'activitats.
Per començar, de l'1 al 30 d'abril a la Armand Cardona s'organitza el 7è concurs infantil de punts de llibre Sant Jordi 2016. Els nens i nenes de 1r fins a 6è que vulguin participar han de dissenyar un punt de llibre tractant com a tema "Els pares de la princesa, el Rei i la Reina", de la llegenda de Sant Jordi, i portar-lo a la biblioteca entre l'1 i el 30 d'abril. L'activitat s'organitza amb motiu del Dia Internacional del Llibre Infantil, que se celebra el 2 d'abril. Podeu consultar les bases en aquest enllaç.

Divendres 15 d'abril a les 20 h a la Joan Oliva es presenta el llibre "La filla del capità Groc", a càrrec del seu autor Víctor Amela, periodista i escriptor, i de l'escriptora Maria Rosa Nogué. Amela ha aconseguit amb aquesta obra el Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull 2016. L'acte està organitzat per Llorens Llibres, la llibreria La Mulassa i la biblioteca Joan Oliva.

Dissabte 16 d'abril a les 12 h a la Cardona es farà una hora del conte, amb "Els fantasmes no truquen a la porta", a càrrec de la conta contes Mercè Rubí, amb la presència de les autores del conte Eulàlia Canal i Rocío Bonilla. Una divertida història protagonitzada per un ós, una marmota i un ànec... i les seves idees esbojarrades! Activitat adreçada a infants a partir de 5 anys. Als assistents se'ls lliurarà el punt de llibre guanyador del concurs infantil 2015 amb motiu de Sant Jordi.

Però el plat fort arriba divendres 22 a les 20 h la biblioteca Joan Oliva i Milà, on se celebrarà la Revetlla de Sant Jordi amb els autors de la ciutat. Consistirà en una taula rodona, moderada per Canal Blau, on participaran la majoria d'autors de la ciutat que presenten novetats editorials: Albert Jorquera, Antoni Munné-Jordà, Eva Collado, Francesc-Marc Álvaro, Francesc Murgadas, Joan Gómez Urgellès, Juan Carlos Borrego, Julio Ruiz Melero, Marga Serra, Mercè Foradada, Oriol Pi de Cabanyes, Pau Escribano, Teresa Costa-Gramunt i Xavier Vernetta, entre d'altres. En finalitzar la xerrada hi haurà signatura de llibres. L'acte compta amb la col·laboració de Canal Blau, llibreria La Mulassa i Llorens llibres.Sant Jordi autors locals
La mateixa biblioteca exposarà fins al 26 d'abril la mostra "Retrats de novetats", relacionada amb la Revetlla.

Ja per acabar, el mateix dia de Sant Jordi, dissabte 23 d'abril a les 12 del migdia, la biblioteca Armand Cardona Torrandell acollirà el taller per a adults "Fem una rosa de ganxet", a càrrec de Carolina Garcia. Porta un ganxet del número 2 al 3 i mig i aprendràs a fer una rosa. Per fer aquesta flor es faran servir uns punts bàsics, només cal saber fer cadeneta. Les places són limitades, i cal fer inscripció prèvia a la biblioteca a partir del 4 d'abril. El preu és de 3 euros, i les troques les facilita la biblioteca. Cal recordar que a la biblioteca Armand Cardona es troba el Racó Fet a mà, on hi ha molts llibres de ganxet, costura o trapillo.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00