Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/12/2015

El regidor d'Ocupació presenta el llibre d'Israel Grases, coincidint amb el Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat

Moment de la presentació  Moment de la presentació

La Biblioteca Joan Oliva acull l'acte i afegeix l'obra 'Miradas al pasado desde un presente incierto' en el seu fons

 En el marc del Dia Mundial de les Persones Discapacitades, la Biblioteca Joan Oliva va ser ahir escenari de la presentació de l'obra Miradas al pasado desde un presente incierto, d'Israel Grases, un xicot vinculat al Projecte TIMOL, d'inclusió a l'empresa ordinària de persones amb discapacitat intel·lectual.

L'encarregada d'obrir la presentació va ser la directora de l'equipament, Teresa Forcadell, qui es va felicitar de poder acollir aquest acte en un espai on, precisament, els llibres són els protagonistes. La directora va afegir que el llibre es troba ja en el fons de la biblioteca i tothom qui ho vulgui ja el pot consultar.

L'acte també va comptar amb la presència del regidor d'Educació i Ocupació, Joan Martorell, qui va ser l'encarregat de presentar al novell autor i la seva obra. Per Martorell "avui, més que parlar de discapacitats, hem de parlar de capacitats diverses", referint-se a la celebració del Dia Mundial de les Persones Discapacitades. "Estem en un món on la diversitat cada dia és més present. Tothom té un camí a recórrer i cal que el puguem seguir". Ja referint-se concretament a l'obra d'Israel Grases, Joan Martorell va manifestar que "tothom vol dir coses, però no tothom ho pot arribar a fer. L'Israel ho ha fet possible. Es mostra ell en cada pàgina d'aquest llibre; entre la ficció, la crítica i l'article d'opinió va modulant cada un dels capítols".

Per la seva banda, l'autor Israel Grases va explicar que "el llibre no té un principi i un final. Són relats individuals". Quant a la publicació de l'obra, Israel va agrair l'ajuda que havia rebut. "Em van animar els meus amics i amigues a publicar allò que tenia escrit. Vaig voler posar per escrit allò que pensava. Em vaig decidir per un recull de relats breus per mostrar al lector el més ampli ventall possible de temes i no centrar-me només en un de sol". En aquest punt, l'autor va demanar al regidor d'Educació i Ocupació que llegís quatre fragments dels seus relats, per evidenciar aquesta voluntat del llibre.

Llibre d'Israel Grases02

L'autor va voler acabar la seva intervenció animant al públic assistent i a tothom a què no abandonin els seus somnis. "Si jo he fet aquest llibre qualsevol de vosaltres pot ser o fer el que vulgui –dins de les seves possibilitats, és clar-. La convicció ha de ser forta, i si truquem a una porta i no ens obren, hem de trucar a la següent. Si la voluntat és ferma s'aconsegueix". Israel Grases va anunciar per Sant Jordi l'edició d'un segon llibre, en aquest cas una novel·la històrica. L'acte va acabar amb la signatura d'exemplars per part de l'autor.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00