Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/05/2015

La IV Clàssica Isaac Gàlvez sortirà des del Complex Esportiu Municipal, que des d'aquesta setmana ja porta el nom del ciclista vilanoví

   Débora Gàlvez, amb Neus Lloveras, Blanca Albà i Antoni Palacios    Débora Gàlvez, amb Neus Lloveras, Blanca Albà i Antoni Palacios

Més de 200 corredors ja han confirmat la seva participació

Aquest dissabte 16 de maig, a les 15.30h, des del recent rebatejat Complex Esportiu Municipal Isaac Gàlvez (abans Pavelló Poliesportiu del Garraf) es donarà el tret de sortida la IV edició de la Clàssica Isaac Gàlvez.

El recorregut de la prova és el mateix de l'any passat, tal i com ha explicat la directora de la Cursa, Débora Gàlvez. 128 quilòmetres, amb un tram de 6 quilòmetres amb desnivells del 16%. També inclou els 9 passos per trams de camí estret i asfaltat, a l'estil de les grans clàssiques del nord d'Europa. El recorregut s'iniciarà a la ronda Ibèrica i passarà per les poblacions de Castellet, Torrelletes, Les Masuques La Múnia, Les Cunilleres, Sant Jaume dels Domenys i Llorenç del Penedès, on els ciclistes faran mitja volta fins arribar altre cop al punt de sortida.

Débora Gálvez ha explicat que, a l'igual que en anterior edicions, es manté la part central de la carrera en forma de 8 per tal d'afavorir la presència d'espectadors. “El circuit en forma de 8, transcorrerà per paratges i camins de gran valor paisatgístics, i disposarà de punts estratègics on els espectadors podran seguir els diferents moments de la cursa. D'aquesta manera els aficionats podran animar els ciclistes i gaudir el doble de l'espectacle que suposa el pas d'una carrera d'aquestes característiques”.

Cartell Clàssica Isaac GàlvezLa directora de la cursa ha confirmat hores d'ara la participació de més de 200 corredors procedents de tota la geografia espanyola. Una xifra que podria augmentar d'aquí agrair la implicació de col·laboradors i patrocinadors, però sobre tot el paper dels voluntaris que han dedicat moltes hores del seu temps lliure a adequar i netejar els camins per on transcorrerà la prova ciclista.

El president de la Unió Ciclista Vilanova, Antoni Palacios, a banda de destacar el caràcter puntuable que tindrà la prova en el rànquing de curses nacionals, ha manifestat la voluntat del club que presideix perquè aquesta prova esdevingui un acte del calendari de ciutat, com ho pot ser el Carnaval o els Tres Tombs. A més d'agrair el suport institucional i logístic dels màxims responsables municipals.

La consolidació d'aquesta prova com a una de les millors de tot l'estat ha estat un dels aspectes que més ha destacat la Regidora d'Esports de l'Ajuntament de VNG, Blanca Albà, que a més ha dit sentir-se satisfeta per poder fer coincidir la clàssica amb el canvi de nom del complex esportiu que, des d'aquesta setmana, porta el nom del ciclista vilanoví. “Estem contents d'haver pogut donar compliment a un acord del Ple pel qual es va decidir posar el nom del millor esportista que ha tingut mai la ciutat a un equipament esportiu, i que això coincideixi amb la quarta edició de la cursa ciclista que porta el seu nom és tot un encert”. La regidora també va felicitar la tasca de la Unió Ciclista Vilanova en el ciclisme de formació i de competició “Tot i que s'ha millorat la seguretat del circuit que utilitzeu per entrenar sabem que us cal una pista permanent, i això serà una prioritat que ens marcarem per la pròxima legislatura”.

L'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, va dir sentir-se molt satisfeta pel fet que se celebri a Vilanova i la Geltrú la quarta edició d'una prova de tan alt nivell. “Aquesta cursa enriqueix i nodreix el nostre calendari esportiu, però també ens permet contribuir a mantenir la memòria de l'Isaac Gàlvez, fill predilecte de la ciutat. A més, enguany per partida doble ja que rebatejant amb el seu nom un equipament esportiu, complint així amb un deute històric a aquesta figura del ciclisme internacional”.

Neus Lloveras també agrair a la Unió Ciclista Vilanova el seu paper clau en la pràctica esportiva de la ciutat, així com a la família de l'Isaac la seva implicació en l'organització de la cursa. L'acte de presentació va finalitzar amb un vídeo resum de la primera edició, l'any 2012.

Més informació a: https://www.facebook.com/clasicaisaac.galvez
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00