Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/06/2014

La ciutat commemora el Dia de l'Alliberament Gai, Lesbià, Transsexual i Bisexual

Miquel Chavarria ha fet la lectura del manifest Miquel Chavarria ha fet la lectura del manifest

Miquel Chavarría Vendrell és l'encarregat de donar lectura al manifest 'Visc en positiu. I tu?'

Miquel Chavarría Vendrell, de 19 anys, és entrenador de futbol i estudiant de Comerç. És el fill gran de la Dolors i l'Elisabet, una família de lesbianes que va tenir fills quan encara la llei no reconeixia ni la filiació ni el matrimoni a les parelles de dones. En Miquel ha estat enguany l'encarregat de donar lectura al manifest commemoratiu del Dia de l'Alliberament Gai, Lesbià, Transsexual i Bisexual, que a Vilanova i la Geltrú es ve celebrant des de fa anys, amb aquest acte de reconeixement i amb la penjada al balcó de l'Ajuntament de la bandera amb els colors de l'arc de Sant Martí.

En el manifest Visc en positiu. I Tu? en Miquel ha recordat els anys de lluita d'aquest col·lectiu per superar l'estigma i el rebuig social i familiar a que se'ls va sotmetre quan la sida va aparèixer a la societat, ara fa 30 anys. Un discurs on ha fet prevaldre la lluita i el compromís, reclamant "la plena implicació d'institucions i de la societat en general per tal d'abolir totes les lleis discriminatòries, la falta de llibertat afectiva i sexual real, i aconseguir una igualtat per a tothom i la fi de discursos d'odi tant religiosos, com polítics o socials, contra lesbianes, gais, bisexuals i persones trans".

L'acte ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, acompanyada de diversos regidors i regidores municipals. L'alcaldessa ha volgut deixar constància del suport de l'ajuntament i de la ciutadania a les reivindicacions d'aquest col·lectiu "Volem i creiem en la igualtat per a tots, en lleis, en salut, en educació i en relaciones afectives, perquè la seva sigui una vida normalitzada i respectada, sigui quina sigui la seva relació afectiva i sexual".
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00