Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

09/02/2016

El 28 de febrer se celebren les eleccions Agràries al Toc

Dimecres 10 de febrer es fa el sorteig públic per a la composició de la mesa electoral

El proper 28 de febrer de 2016 se celebraran les eleccions per determinar la representativitat de les organitzacions professionals agràries a Catalunya. En aquestes eleccions, que hauran de mesurar la representativitat de les diferents organitzacions professionals agràries, hi tenen dret a vot totes aquelles persones, tant físiques com jurídiques, que acreditin la seva condició de professionals del sector agrari.
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació publica el cens en el que figura la relació de les persones físiques que tenen dret a vot a les eleccions, així com, les persones jurídiques i els seus representants que podran exercir el vot. Totes les persones que vulguin presentar-hi al·legacions ho podran fer a través del seu ajuntament.

En el cas, de la nostra ciutat el cens inclou els pagesos de Vilanova i la Geltrú i Cubelles, essent un total de 41. 

El local oficial i lloc públic reservat per actes de campanya electoral és el Toc: Espai d'Entitats d'Activitat Econòmica, situat al carrer Sant Sebastià, 11 de VNG. Més informació sobre l'equipament: http://www.vilanova.cat/jsp/directori/detall.jsp?id=4557#.Vq9WNdLhBkg
El cens electoral es troba disponible a la següent web: http://www.vilanova.cat/jsp/directori/detall.jsp?id=4557#.Vq9WNdLhBkg i al taulell d'anuncis de l'Ajuntament situat al vestíbul de l'edifici. El sorteig de la mesa electoral s'efectuarà el dimecres 10 de febrer de 2016 a les 12h a la Sala Pau Roig i Estradé de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Lla campanya electoral s'efectuarà entre el 13 i 27 de febrer de 2016. El dia de les votacions és el diumenge 28 de febrer entre les 11h i les 18 h, al local del Toc, assignat com a col·legi electoral. 

Aquests comicis representen un canvi important respecte anteriors comicis que estaven regulats per la Llei 17/19993, derogada per la Llei 17/2014. Alguns canvis significatius són la desaparició de les Cambres Agràries Territorials; el fet que la representativitat s'establirà a partir del percentatge de vots obtinguts per cada candidatura, respecte del total de vots vàlids, sense cap correcció; o que es constituiran meses electorals als municipis i entitats municipals descentralitzades amb més de 15 electors al cens. Els municipis amb menys de 15 electors s'agruparan d'acord amb criteris de proximitat geogràfica. Així mateix, a partir d'aquestes eleccions, la llei marca en cinc anys el termini entre convocatòries.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00