Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/07/2016

El Ple aprova destinar 160.000 euros a ajuts a l'escolaritat

Els ajuts són per a llibres, material escolar, material informàtic, entre d'altres Els ajuts són per a llibres, material escolar, material informàtic, entre d'altres

Aquests ajuts serviran perquè l'alumnat amb més necessitats puguin tenir llibres, material escolar, material informàtic i puguin realitzar activitats i sortides dins l'horari lectiu del centre

El Servei d'Educació de l'Institut Municipal d'Educació i Treball i la Regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú tenen la voluntat d'atorgar als centres educatius de la ciutat una línia d'Ajuts a l'Escolaritat per a la despesa de llibres, material escolar/informàtic i/o activitats/sortides dins l'horari lectiu del centre, destinada a fer front a les necessitats de l'alumnat amb una situació de precarietat econòmica i social.

El regidor d'Educació i Ocupació, Joan Martorell, ha volgut agrair la tasca que porten a terme les escoles, “que fan d'intermediaris amb les famílies destinatàries finals dels ajuts, i que es donen en funció de les necessitats econòmiques de les famílies sol·licitants. S'atorguen a nivell individual i en funció de les necessitats econòmiques bàsiques. És un criteri de distribució que utilitzem pensant en els nens i nenes. Prioritzem la igualtat d'oportunitats entre l'alumnat, tant si estan en un centre sostingut amb fons públics o en un altre”.

L'objectiu d'aquests ajuts és garantir la igualtat d'oportunitats i el dret a l'accés de l'educació de forma equitativa i facilitar la gestió dels centres en el desenvolupament del seu projecte educatiu de forma extensa entre tot el seu alumnat i en benefici de tota la comunitat educativa.

Les quantitats atorgades es destinaran íntegrament a minorar la despesa en llibres, material escolar, material informàtic i activitats i sortides dins l'horari lectiu del centre.

El Ple del passat 25 de juliol va aprovar l'atorgament de les quantitats destinades als ajuts a l'escolaritat per a l'any 2016. La despesa total és de 160.00 euros, corresponent a l'aportació als centres educatius d'educació infantil i primària i d'educació secundària obligatòria de Vilanova i la Geltrú. També va aprovar les bases reguladores del programa d'ajuts.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00