Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

24/10/2016

Els Pèrits Industrials de la promoció del 1966 de l’Escola Industrial de Vilanova celebren el 50è aniversari

La promoció de pèrits industrials graduada l'any 1966    La promoció de pèrits industrials graduada l'any 1966

El centre impartia aleshores les especialitats d’enginyeria tècnica mecànica, elèctrica i metal•lúrgica

 Els pèrits industrials de la promoció del 1966 es van aplegar al saló d'actes de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú (EPSEVG) per celebrar el cinquantè aniversari de la seva graduació. La commemoració va aplegar 45 dels antics estudiants, molts dels quals van acudir amb la seva família. Una convocatòria que representa la presència de la meitat dels 109 Enginyers Tècnics que van sortir de les aules vilanovines. Aquesta fornada de pèrits industrials la integraven estudiants provinents de Mallorca, Pamplona, Soria, Tarragona, Reus, Barcelona, Vinaròs i també de Vilanova i la Geltrú, entre d'altres ciutats d'arreu de l'Estat. Aleshores es van titular en alguna de les tres especialitats que s'impartien al centre: Mecànica, Elèctrica i Metal·lúrgica.

Els més de 80 assistents a la trobada, entre antics alumnes i familiars, es van aplegar des de les 10 del matí a l'escola per viure una jornada evocativa i festiva. Allà van participar en un acte acadèmic on van intervenir la sotsdirectora de l'EPSEVEG, Emília Papiol; la quarta tinenta d'alcaldia i regidora d'innovació i TIC de l'Ajuntament, Ariadna Llorens; el degà del col·legi d'Enginyers Tècnics, Santiago Sánchez. També va intervenir un dels graduats de la promoció del 1966, Àngel Rutia i un dels professors que els va impartir classes aleshores, Ricard Cucurella.

50 aniversari promocio pèrits 1966 2


L'EPSEVEG va dedicar al professor Ricard Cucurella un espai museístic dedicat a mostrar alguns dels objectes, molts dels quals van ser recollits per ell mateix, i que s'empraven aleshores per a la formació dels futurs enginyers tècnics. La col·lecció que ara s'exposa permet fer un recorregut per l'evolució de les solucions que l'enginyeria ha donat a la indústria en forma de tota mena d'aparells des de resistències, mesuradors relés i oscil·loscopis als primers ordinadors. Cucurella que durant dècades va impartir les classes d'electrotècnica i electrònica en el laboratori de l'Escola universitària de Vilanova els va acompanyar en aquest recorregut.

Per la seva banda, l'exalumne de la promoció, Àngel Rutia va evocar algunes de les anècdotes viscudes durant la seva etapa estudiantil. Entre alguns dels fets destacats hi ha el de la poca presència femenina a les aules d'aquell període. Aleshores únicament tres noies cursaven l'especialitat d'enginyeria tècnica mecànica: Isabel Ortiz, Asunción Rovira i Catalina Baguer. Altres reflexions d'aquest representant de la promoció del 1966 s'orientaven a mostrar el valor que ha aportat l'enginyeria al desenvolupament de la seva vida professional.

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
24 d'octubre de 2016

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00