Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

24/09/2015

IV Festa de l'Animal el dissabte 3 d’octubre a la rambla Principal

El CAAD revisarà gratuïtament els xips a gossos i gats

El dissabte 4 d'octubre la rambla Principal de Vilanova i la Geltrú tornarà a acollir la Festa de l'animal que, enguany, arriba a la quarta edició. Al llarg de des les diferents edicions la Festa de l'Animal no ha parat de créixer i durant l'edició de 2014 es va registrar una afluència de més de 5.000 persones al llarg de tot el dia, amb puntes de més de 500 assistents, com va ser el cas de l'exitosa desfilada d'animals a la passarel·la Adopta'm. La Festa és una gran punt de trobada d'institucions, protectores i empreses de la ciutat i d'arreu el país donat que s'ha convertit en una plataforma ideal per a la posada en comú d'experiències, serveis i coneixements.

Des de la regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, responsable organitzatiu de la Festa de l'animal, s'ha volgut estructurar la Festa de l'Animal a partir de quatre eixos. El primer el fòrum de xerrades i ponències “Àgora Animal”. El segon la ja esmentada passarel·la d'adopció Adopta'm. I en tercer i quart lloc les activitats lúdiques i l'espai firal. A hores d'ara s'està ultimant un ampli programa d'activitats i accions que es donaran a conèixer la setmana que va.

Tot i això, ja es pot anunciar que CAAD Penedès revisarà gratuïtament microxips a gossos i gats en el marc de la Festa de l'Animal. Durant tot el dia, a l'estand informatiu del CAAD Penedès, personal del centre comprovarà si la mascota disposa de microxip correctament implantat, i si aquest està donat d'alta en els arxius corresponents. En cas necessari, el titular de l'animal podrà actualitzar gratuïtament les dades de contacte. En aquest cas només haurà de dur la cartilla sanitària de l'animal, una fotocòpia del DNI i signar el document de modificació de dades. 

El Microxip és una càpsula innòcua de mida similar a un gra d'arròs, que s'instal·la de manera senzilla i ràpida com si fos una vacuna. És el DNI de l'animal de companyia i permet recuperar-lo en cas de pèrdua o demostrar la propietat de l'animal en cas de robatori. Per a que el sistema sigui efectiu és imprescindible que la informació del propietari i de l'animal estigui actualitzada a la base de dades, sigui a l'arxiu de l'ANICOM o a l'arxiu de l'AIAC. La identificació amb microxip, la xapa identificativa i el cens municipal són obligatoris a tot Catalunya.

Tot i que ha augmentat el número d'animals identificats,el CAAD Penedès recull un gran número d'animals amb microxips no donats d'alta, o que les dades que hi consten no estan actualitzades, dificultant molt la localització del seu propietari en cas de pèrdua. Paral·lelament, i com ja és tradicional la Festa, el CAAD realitzarà una campanya per trobar adoptants pels seus residents més veterans, molts d'ells animals de llarga estada al centre.

La Festa de l'Animal té com a objectiu conscienciar i educar a la ciutadania sobre els drets i deures en la tinença responsable dels animals de companyia. La Fira vol incidir en la lluita contra l'abandonament animal, els comportaments incívics a la via pública, donar una segona oportunitat als animals que han patit abandonaments, potenciar la identificació dels animals, conscienciar sobre la responsabilitat, compromís i dedicació que suposa tenir un animal de companyia, donar a conèixer els serveis que l'ajuntament dona als animals de la ciutat, mostrar les qualitats, habilitats i capacitats d'aquests animals, i servir de plataforma per a empreses, institucions i protectores.

El fòrum pretén donar a conèixer les últimes novetats del sector mitjançant ponències i xerrades amb els principals especialistes del sector. Un espai obert a la ciutadania i als professionals del sector. La passarel·la és un escenari a la rambla Principal destinat a intentar ajudar a alleugerir el problema de saturació d'animals de companyia que pateixen el CAAD i les protectores de la comarca. Els animals desfilen acompanyats d'un voluntari, i un presentador va informant de les característiques de l'animal, sense oblidar les responsabilitats i obligacions que comporta l'adopció d'un animal. La mateixa passarel·la també servirà per la proposta “Mostra'ns el teu amic” on les persones que vulguin mostra el seu animal de companyia puguin, prèvia inscripció a l'estand de l'organització, desfilar amb la seva mascota davant del públic que omple l'espai.

Les activitats lúdiques ocuparan una espai de 200 metres quadrats, delimitats a la rambla Principal. Aquest indret està pensat per a que els visitants pugin conèixer les capacitats i recursos dels animals per fer tasques importants. Destaquen les exhibicions amb gossos dels Mossos d'Esquadra, Seprona o les demostracions d'Agility de diferents empreses del sector.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00