Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

24/07/2013

El mossèn de la ciutat argentina de Comandante Fontana visita VNG

L'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, ha rebut mossèn Punzo al saló de Plens   L'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, ha rebut mossèn Punzo al saló de Plens

L'Ajuntament de VNG va col·laborar en el projecte de rehabilitació de la rectoria on el mossèn fa tasques socials a través de Caritas

Des del juliol de 2009 fins al juliol de 2011 la família del vilanoví Ramon Carbonell es va instal·lar a l'Argentina, on ell va treballar com a gerent d'una escola religiosa al poble de Comandante Fontana.
En aquell temps, Carbonell va sol·licitar suport a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú per rehabilitar l'escola, així com també una part de l'antiga parròquia de San José de la població argentina, on el mossèn Gustavo Punzo desenvolupa tasques socials a través de Caritas.

Comandante Fontana és una petita ciutat situada al nord-est de l'Argentina, en una de les zones més pobres del país. L'acció de Caritas és primordial per donar assistència i educació a la majoria de la població de l'àrea. Amb el suport de l'Ajuntament s'han pogut millorar les instal·lacions de l'escola del poble i habilitar la parròquia per a usos socials.

Ara mossèn Punzo ha volgut fer un viatge a Catalunya per agrair personalment el suport de l'Ajuntament als projectes de rehabilitació. 

Recepció mossèn argentí 2

En una recepció al Saló de Plens, l'alcaldessa Neus Lloveras ha recordat que "és un honor per aquest ajuntament poder participar en un projecte social com aquest, i conèixer el seu responsable". Lloveras ha volgut recordar que "en moments de dificultat econòmica no ens podem tancar pensant en nosaltres mateixos, sinó que ens hem d'obrir per veure que hi ha altres llocs que potser estan més necessitats que nosaltres, sent conscients que entre tots ens podem ajudar".

Per la seva banda, mossèn Gustavo Punzo s'ha mostrat "molt agraït d'haver rebut l'ajut, de que el Ramon i la Susanna obrissin aquest projecte", i sorprès de "comprovar com polítics i tècnics van obrir la ment en el seu moment per pensar en altres municipis quan hi ha problemes econòmics. Amb fe, esperança i caritat es poden trobar solucions".

Punzo ha explicat que la nova sala ara es fa servir per fer tasca social i activitats com sala de reunions, tallers, i llar d'infants, i ha obsequiat l'alcaldessa amb una bossa moneder feta a mà amb llavors d'una planta autòctona.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00