Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/07/2014

La Mesa d'Educació Nàutica incorpora l'ajuntament de Sitges

  La reunió s'ha celebrat a la UPC de Vilanova i la Geltrú       La reunió s'ha celebrat a la UPC de Vilanova i la Geltrú

En la tercera reunió, el grup de treball decideix organitzar-se en 5 subgrups de treball: CUM-universitat d'estiu; recerca-UPC; cicles formatius; formació ocupacional i medi ambient

La Mesa d'Educació Nàutica s'ha reunit aquest matí, en la tercera sessió de treball, per continuar avançant amb l'objectiu de fer realitat a Vilanova i la Geltrú la implantació d'estudis de cicle formatiu de grau mig-superior i universitaris vinculats al mar i a la nàutica.

Aquest grup de treball multidisciplinari, que es va posar en marxa fa mig any, pretén reiterar la feina i els èxits assolits per la Mesa d'Educació Ferroviària que va culminar l'estiu passat amb la creació del primer cicle formatiu dual de Manteniment de material rodant ferroviari a l'institut Lluch i Rafecas de la ciutat. Segons ha explicat la regidora d'Educació, Ocupació, Tecnologies i Societat de la Informació de l'Ajuntament de VNG, Ariadna Llorens, "amb la Mesa d'Eduació Nàutica volem crear un lobby local i territorial per trencar amb la inversemblança que una ciutat com Vilanova i la Geltrú no tingui cap formació reglada en l'àmbit del mar".

En la reunió d'avui s'ha establert la voluntat de seguir treballant pel lideratge nàutic a Catalunya des de Vilanova i la Geltrú. La regidora Llorens ha afirmat que "des de la Mesa Nàutica tenim la voluntat de ser representatius d'aquesta gran àrea de territori entre Barcelona i Tarragona i per això hem convidat a ser-hi presents als municipis marítims de la comarca del Garraf". Aquesta voluntat de representar el territori, ha dit la regidora Ariadna Llorens, s'ha materialitzat amb la incorporació de Sitges a la mesa i "esperem poder incloure altres localitats d'aquesta zona costanera entre ambdues capitals". Actualment formen part de la Mesa d'Educació Nàutica: l'Ajuntament de VNG; els departament d'Ensenyament i Pesca de la Generalitat; empreses del sector nàutic i pesquer; la UPC i els seus grups de recerca; l'ADEG; el Club Nàutic Vilanova i Vilanova Grand Marina, a més de l'ajuntament de Sitges, que s'hi ha afegit a partir d'aquesta tercera sessió de treball, amb la participació a la mesa del regidor d'Ocupació i Competitivitat d'aquest municipi, Jordi Mas.

A banda, també s'ha abordat altres qüestions relatives al funcionament d'aquest grup de treball. Segons ha explicat la regidora d'Educació, Ocupació, Tecnologies i Societat de la Informació de l'Ajuntament de VNG, Ariadna Llorens, "actualment la Mesa d'Educació Nàutica compta amb un nombre important d'agents socials i econòmics i institucions i aquest fet, que és molt positiu per l'ampli suport que demostra, no pot ser un impediment a l'hora d'anar avançant en l'aconseguiment dels reptes que volem assolir". Per aquest motiu la regidora Llorens ha explicat que "amb la voluntat de continuar avançant en la tasca que ens hem marcat s'ha decidit la creació de diferents grups de treball que desenvolupin els objectius claus que vol aconseguir la Mesa d'Educació Nàutica".

Grups de treball
Durant la sessió d'avui s'ha decidit la creació de cinc grups de treball que lideraran aquells temes on s'ha vist que hi ha una certa potencialitat per l'especificitat què tracten. Aquests cinc subgrups són: CUM-universitat d'estiu de l'àmbit mediterrani; recerca-UPC; cicles formatius; formació ocupacional i medi ambient.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00