Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/12/2015

Vilanova i la Geltrú celebra el Dia Internacional del Voluntariat

L'acte es va celebrar al Foment Vilanoví    L'acte es va celebrar al Foment Vilanoví

El Foment Vilanoví reuneix 130 persones voluntàries que dediquen part del seu temps a projectes socials de les entitats que treballen a Vilanova

Dijous 17 de desembre es va celebrar a la nostra ciutat l'acte de commemoració del Dia Internacional del Voluntariat, que se celebra el 5 de desembre. La Mesa d'Entitats Socials de Vilanova i la Geltrú va reunir al Foment Vilanoví 130 persones voluntàries que col·laboren amb les diverses entitats socials de la ciutat.

Una celebració conjunta que va servir per agrair la tasca voluntària i solidària d'aquestes persones, i també per reunir-les, esdevenint un espai d'intercanvi d'experiències.
La celebració va comptar amb les actuacions de la coral "Una sola veu" de l'AFAMMG (Associació de Familiars i Afectats per Malaltia Mental del Garraf), formada per persones amb i sense malaltia mental; i d'un grup de dansa de Vilanova Actua, joves amb discapacitat que van escenificar una coreografia que representava simbòlicament tres paraules que defineixen el voluntariat: cohesió, compromís i acció.
Dia del Voluntariat Actua
Tot seguit va començar una taula rodona sobre el voluntariat, amb la participació de Marta Miró, voluntària del projecte Actua Tots per Tots de l'entitat ATRA (http://www.grupatra.org/triptic_actua_tots_x_tots.pdf); Manolo Mateo, voluntari de Càritas a l'Economat de VNG i coordinador dels 120 voluntaris del servei; i Carmen San Miguel, voluntària de la Fundació Formació i Treball (D'Ins Garraf), que va participar en l'organització i la gestió del voluntariat dels Jocs Olímpics de Barcelona, i que actualment ajuda en la gestió dels voluntaris i del pla de voluntariat de la Fundació des de Barcelona.
La taula, conduïda per Carles G. Guinda, va servir per reflexionar sobre què significa ser voluntari, quins valors acompanyen aquest compromís, i què aporta a la societat la implicació de totes les persones que decideixen posar el seu granet de sorra per fer una societat millor.
Dia del Voluntariat taula
La celebració de dijous va comptar també amb un sorteig de productes de les entitats, per finalitzar amb un pica-pica de germanor.

La necessitat del voluntariat social
El 1985 l'Assemblea General de les Nacions Unides va decretar el 5 de desembre com a Dia Internacional del Voluntariat per al Desenvolupament Econòmic i Social. Sumar-se a aquesta celebració és reconèixer la tasca de totes aquelles persones que contribueixen de forma voluntària i altruista en la millora del seu entorn i de la societat. Amb aquesta jornada es vol donar visibilitat a una tasca que ja realitzen més de cinc milions de persones a Espanya, i que s'estén per tots aquells racons on es fa necessari actuar davant la desigualtat.

Les persones voluntàries presten els seus serveis desinteressadament a favor dels col·lectius més vulnerables. Existeix una ciutadania activa i conscient que està disposada a implicar-se en totes aquelles accions que contribueixin a millorar la vida dels qui són vulnerables; estan disposades a intervenir en aquells espais on les desigualtats es fan patents.

Aquelles persones que vulguin informació sobre els diferents projectes socials que existeixen a la nostra ciutat i estiguin interessades en fer de voluntàries es poden informar i inscriure en la borsa de voluntariat de la Mesa d'Entitats mitjançant la pàgina web de la Mesa d'Entitats Socials de Vilanova; www.vilanovasolidaria.cat

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00