Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/02/2013

L'Ajuntament demana un ajut per fer actuacions a la Platja Llarga

La Platja Llarga és un espai renaturalitzat que cal preservar La Platja Llarga és un espai renaturalitzat que cal preservar

La Regidoria de Medi Ambient vol reparar les tanques protectores i senyalitzar l'espai de manera adequada

El govern vilanoví ha presentat una sol·licitud d'ajut a la Generalitat de Catalunya per al finançament d'actuacions a l'espai natural Platja Llarga. Un espai que ha estat incorporat per la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat com a "Espai natural de l'Inventari de zones humides de Catalunya".

La Generalitat disposa d'una línia d'ajuts per al finançament d'actuacions en els espais naturals protegits de Catalunya, i l'Ajuntament considera que en aquest espai natural són necessàries actuacions com la reposició de 64m de tanca metàl·lica perimetral (que van desaparèixer l'octubre de 2012), la reparació i reforç de la tanca de fusta a la zona d'entrada al recinte, la recol·locació del tancament amb estaques de fusta i corda que protegeixen la zona de dunes, i diversos treballs de nova senyalització (prohibició de pas a l'interior del recinte tancat), a banda de reposar i substituir rètols degradats, com els informatius d'espai natural i d'hàbitats protegits.

La sol·licitud d'ajut ja s'ha tramitat a la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat del departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya. Des de la Regidoria de Medi Ambient s'ha presentat un informe que constata com la Platja Llarga ha anat adquirint, en els darrers anys, la consideració social d'espai natural costaner i zona humida a protegir.

Nou vigilant

D'altra banda, el Servei de Medi Ambient de l'Ajuntament ha incorporat un nou vigilant ambiental, que tindrà cura entre altres espais de la Platja Llarga, un espai litoral amb un gran valor ambiental sotmès a una gran pressió antròpica, que la fa molt sensible a la seva degradació. Aquesta acció referma el compromís i la voluntat de l'Ajuntament per contribuir a la conservació d'aquest espai litoral d'interès ambiental, i se suma a la petició d'entitats ecologistes per a la conservació i manteniment d'aquest espai renaturalitzat.

El Departament de Medi Ambient té entre les seves funcions la vigilància i manteniment dels espais naturals i rurals del municipi. Això implica la presència sobre el terreny en camins, zones agrícoles, espais muntanyosos i del litoral. La detecció ràpida d'irregularitats i possibles incidents és de gran importància per a la seva correcció i la prevenció d'impactes superiors. Així, amb aquesta incorporació es multiplica l'eficàcia del servei.

A banda de la Platja Llarga, els dos vigilants ambientals treballen també en zones com els Colls, la xarxa de camins, l'Ortoll, i els espais muntanyencs com la Talaia, inclosos en el Parc natural del Garraf, on realitzen tasques de manteniment i reposició de tanques, senyalització, o cadenats per a millorar la seva gestió i protecció.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00