Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/11/2015

El govern deixa sobre la taula les ordenances fiscals i els preus públics i convocarà un ple extraordinari en breu

El Ple ordinari de novembre nomena els nous representants municipals del Consell General del Consorci Urbanístic pel desenvolupament de l'Eixample Nord

El ple ordinari del mes de novembre de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, celebrat ahir al vespre, va destacar pel fet que el govern va deixar momentàniament sobre la taula l'aprovació de la modificació de les ordenances fiscals i de l'ordenança reguladora dels preus públics municipals per a 2016, així com les bases reguladores per a la concessió d'ajuts i subvencions relacionats amb el tributs locals. L'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, va explicar que en breu aquests temes seran tractats en el decurs d'un ple extraordinari que es celebrarà per tractar exclusivament aquest dos punts. La dada del nou ple la decidirà aquest matí la Junta de Portaveus.

Fortes discrepàncies va aixecar la designació dels representants municipals en el consell General del Consorci Urbanístic de l'Eixample Nord i la proposta modificació d'estatuts. Aquest punt va ser aprovat per CiU, PSC, C's i PP i l'abstenció d'ERC. CUP i Som VNG van decidir sortir de la sala de plens i no participar de la votació.

Per unanimitat es va aprovar la creació d'una comissió de seguiment del projecte de la façana marítima; i l'ordenança municipal per a la regulació específica de les condicions tècniques i d'emplaçament dels locals i associacions de cànnabis. El Ple també va convalidar el decret d'alcaldia de pròrroga de la intervenció de la concessió del Parc del Garraf amb els vots a favor de CiU, PSC, C's i PP; i l'abstenció de la CUP, ERC i Som VNG.

A l'apartat de mocions destaca l'aprovació, amb votació separada dels punts, de la moció d'ERC de suport a la campanya de recollida de signatures per la iniciativa legislativa popular “La Rosa Verda”, proposició de llei reguladora de persones consumidores de cànnabis. Aquesta moció va ser defensada per Artur Puig, de l'Associació Cannàbica Vilanova. Per unanimitat es va aprovar la moció dels grups municipals del PSC, CiU i C's, amb el suport de la CUP, ERC i Som VNG, per l'ajut d'emergència als camps de refugiats sahrauís per la catàstrofe humanitària que viuen després de les pluges torrencials d'aquest mes d'octubre. La moció va ser defensada per Àlex Font, d'Acció Solidària pel Sàhara. La moció d'ERC de suport a la creació de la Garantia +55, es va aprovar amb el vot a favor de tots els grups i l'abstenció de C's. Francesc Rica, de Sindicalistes Solidaris, va argumentar la moció. La moció de la CUP per a la petició d'arxiu del cas Expert, defensada per Juan Antonio Soler, de l'Associació pel Treball Digne, es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups, en contra de C's i l'abstenció del PP.

La moció de Som VNG per exigir una nova Llei reguladora del dret a l'habitatge que garanteixi les mesures de mínims per fer front a l'emergència habitacional es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups i l'abstenció de C's. Finalment la moció de la CUP, amb el suport d'ERC i Som VNG, es va aprovar amb els vots favorables de CiU, PSC, CUP, ERC i Som VNG, i el vot en contra de C's i PP. La moció de C's relativa al pagament del deute que té la Generalitat de Catalunya amb les farmàcies es va aprovar amb els vots a favor de totes les formacions i l'abstenció d'ERC.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00