Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/10/2015

El Centre Obert inicia el nou curs

Aquest curs s'oferiran les actiivtats de l'any passat, i algunes de noves amb la col·laboració d'entitats diverses  Aquest curs s'oferiran les actiivtats de l'any passat, i algunes de noves amb la col·laboració d'entitats diverses

El servei va dirigit a enfortir la xarxa d'atenció i els recursos cap als infants i adolescents del municipi de Vilanova i la Geltrú, especialment aquells que viuen una situació de vulnerabilitat i risc social

El passat dilluns 5 d'octubre el Centre Obert de Vilanova i la Geltrú va iniciar l'activitat amb els nens i nenes. Els 4 centres, que funcionen distribuint els infants i joves per edats en 4 centres cívics de la ciutat, constitueixen un servei diürn preventiu, fora de l'horari escolar, que s'inscriu dins el marc d'actuació dels serveis socials bàsics. El Centre Obert ha de donar suport, estimular i potenciar l'estructuració i el desenvolupament de la personalitat, la socialització, l'adquisició d'aprenentatges bàsics i l'esbarjo, i ha de compensar les deficiències socioeducatives de les persones ateses mitjançant el treball individualitzat, el grupal, la família, el treball en xarxa i amb la comunitat. És un recurs socioeducatiu dirigit a enfortir la xarxa d'atenció i els recursos cap als infants i adolescents del municipi de Vilanova i la Geltrú, especialment aquells que viuen una situació de vulnerabilitat i risc social.

Així, funciona de dilluns a dijous de 17 a 19.30 h. L'objectiu de l'equip educatiu per a aquest nou curs és seguir oferint als infants tot un seguit de projectes i activitats beneficioses per al seu desenvolupament integral i el coneixement de la ciutat. Es vol continuar potenciant els projectes i les activitats que s'han dut a terme en cursos anteriors, així com crear-ne de nous mitjançant el contacte amb associacions i entitats de la ciutat. Per això, des del Centre Obert es vol agrair a les entitats que van col•laborant curs rere curs, i es vol animar a entitats que encara no ho han fet a participar en les diverses activitats i col•laborar-hi activament. Es tracta de donar a conèixer als infants i joves participants el ric teixit associatiu amb què compta Vilanova i la Geltrú.

Destacar l'agraïment per a aquest inici de curs a la Mensa del Cor (juntament amb el supermercat Simply i la Mesa d'Entitats Socials) per fer donació de material escolar, ja que els participants del centre obert gaudiran d'una part del material escolar recaptat durant la campanya “Una motxilla per a tots”, un bon proveïment de material escolar (bolígrafs, llapis, quaderns, estoigs, etc) per a que durant tot el curs els participants puguin tenir material per fer l'estona de reforç, així com les activitats i tallers.

També agraeixen especialment la col•laboració amb la Xarxa de Biblioteques Municipals la donació de llibres infantils i juvenils procedents de donacions per tal de poder fomentar la lectura. D'altra banda, també agraeixen a les escoles i instituts la seva atenció envers l'equip educatiu del Centre Obert, que possibilita un treball conjunt en el desenvolupament escolar dels infants que hi assisteixen.

Finalment, des del Centre Obert s'anima les famílies participants perquè continuïn dipositant la confiança en l'equip, i perquè participin activament en el dia a dia al centre.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00