Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/04/2016

Nou taller d'economia domèstica de l'Economat

El taller és gratuït, però cal inscriure's prèviament   El taller és gratuït, però cal inscriure's prèviament

El taller, obert a tothom, es farà al centre cívic Sant Joan dilluns, i servirà per entendre les factures i per estalviar llum i gas a casa nostra

L'Economat de Vilanova i la Geltrú organitza per dilluns 2 de maig un nou taller d'economia domèstica gratuït i obert a tothom.
Sota el títol “Entendre les factures de gas i d'electricitat”, s'explicaran les opcions que tenim els usuaris a l'hora d'escollir les companyies i les tarifes d'energia.
El taller servirà per aprendre a interpretar la informació que apareix a les factures, i a prendre mesures que serveixin per estalviar en les factures de llum i de gas.

Es farà dilluns a les 18 h al centre cívic de Sant Joan. Les places són limitades, i per això cal inscriure's a través del correu electrònic lsicilia@ecoserveis.net o al local de l'Economat, al número 6 del carrer del Recreo.
El taller compta amb la participació de l'Agència Local de l'Energia, Ecoserveis i la Diputació de Barcelona, i s'integra dins del projecte “Sumem energies. VNG x l'estalvi energètic”.

Els tallers d'economia domèstica de l'Economat
L'Economat de VNG no és només un servei assistencial, sinó que també vol promoure l'autonomia de les persones incloent espais de relació i de formació. No és vol donar només cobertura a una necessitat bàsica, sinó també a altres necessitats estratègiques i preventives.
Els tallers donen resposta a aquesta idea de servei, són espais de relació i d'intercanvi d'informació entorn a un tema central: l'economia domèstica.
L'Economat de VNG vol ser un servei que es consolidi com a un projecte de ciutat, un projecte adreçat a tota la ciutadania.
Des d'aquesta idea inclusiva, tots els tallers estaran oberts a les persones de la ciutat que puguin sentir interès a participar, escollint aquells temes que siguin del seu profit.
Aquests tallers són possibles gràcies a la col·laboració de moltes persones que treballen a diferents departaments de l'Ajuntament (Salut, Medi Ambient, OMIC, Participació, Mercats Municipals...) però també a altres entitats i empreses de la ciutat: Ecol3vng, banca ètica...)

Cada edició dels tallers inclou tres blocs amb temàtiques diferents. El bloc de cuina econòmica i saludable es treballa en un taller. El bloc d'estalvi energètic són 2 tallers, el primer ensenya com estalviar en la despesa de llum, i el segon com estalviar en les factures de l'aigua i del gas. I pel que fa al bloc de recursos al nostre abast, s'ofereixen 2 tallers, el de consum col·laboratiu i el de drets com a consumidors i gestió de comptes bancaris.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00