Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

01/06/2016

Es presenta el Campionat d'Espanya de Slalom en cadira de rodes 2016

      Presentació, dimarts 31 de maig de 2016 Presentació, dimarts 31 de maig de 2016

El campionat se celebrarà a Vilanova i la Geltrú els dies 4 i 5 de juny

Aquest dimarts s'ha fet a Vilanova i la Geltrú l'acte de presentació del Campionat d'Espanya de Slalom en Cadira de Rodes 2016. L'acte ha comptat amb la presència de Blanca Albà, Regidora d'Esports, Joventut, Gent Gran, Infància i Adolescència de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú; Núria Font, Coordinadora Nacional de Slalom de la Federació Espanyola d'Esports de Persones amb Discapacitat Física (FEDDF), Carles Muñoz, President de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC), i Judith Rus, esportista de l'equip Joves Vicuven (VNG) que participa en el campionat.

La competició, que se celebrarà els dies 4 i 5 de juny al Complex Esportiu Municipal Isaac Gàlvez, està organitzada per La Federació Espanyola d'Esports de Persones amb Paràlisi Cerebral i Dany Cerebral Adquirit (FEDPC), la Federació Espanyola d'Esports de Persones amb Discapacitat Física (FEDDF), la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC) i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

Al Campionat, de caràcter anual, hi participaran cinquanta-sis atletes, alguns dels quals ostenten record de marca en la prova cronometrada d'eliminació individual. En total hi haurà dinou clubs, federacions i escoles esportives de diferents comunitats autònomes.
La competició es desenvoluparà durant tres jornades: el dissabte 4 de juny al matí i la tarda, i el diumenge 5 de juny al matí, i contempla 3 proves: la cronometrada, la d'eliminació individual i la d'eliminació per equips.

La Regidora Blanca Albà va manifestar sentir-se molt contenta pel fet d'acollir novament a la ciutat un esdeveniment esportiu de caràcter inclusiu. "Vilanova i la Geltrú és una ciutat que manté una llarga tradició en l'organització d'esdeveniments esportius, que tenen per objectiu fer de l'esport un element d'inclusió social. A més tenim la sort de tenir a la ciutat un club de joves, els VICUVEN, procedents de diferents municipis de la comarca i també de la vegueria Penedès, que entrenen a les nostres instal·lacions i que amb el seu treball i constància aconsegueixen grans resultats en aquesta disciplina esportiva."

El Slalom és una modalitat esportiva practicada per atletes amb lesió cerebral que es desplacen en cadira de rodes. És un esport d'habilitat que consisteix a recórrer un circuit format per diferents obstacles en el menor temps i amb el mínim de faltes possibles. La pràctica d'aquest esport ofereix una possibilitat idònia de desenvolupar el potencial físic de la persona, així com de millorar l'ús del seu mitjà de desplaçament.

Carles Muñoz, President de la FECPC va explicar que en l'actualitat s'estan fent els primers passos per aconseguir que el slalom sigui en un futur esport paralímpic. "Actualment, el slalom està sent considerat i valorat com a una possible futura modalitat paralímpica. Des de la FECPC es treballa amb aquesta fita, en estreta col·laboració amb els ens internacionals, amb l'objecte de promocionar-lo arreu del món". Muñoz va aprofitar per convidar a tothom a assistir al campionat i conèixer de primera mà les característiques d'aquest esport així com el gran esforç i treball de precisió que suposa per a tots els seus practicants aconseguir bons resultats.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00