Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/05/2014

El regidor d'Urbanisme, Joan Giribet, parla de l'actualitat de la seva àrea al Sessió Plenària de Canal Blau TV i l'Eix Diari

La plaça del Port, el pas sota la via del carrer de la Llibertat i l'Eixample Nord, temes destacats de l'entrevista que s'emetrà aquesta setmana

La nova proposta d'estudi de detall de la plaça del Port, que està en període d'al·legacions; l'Eixample Nord; la voluntat de prolongar el carrer del Doctor Zamenhof; les darreres sentències judicials sobre expropiacions urbanístiques provinents dels anys 80 i 90 i la materialització del pas sota la via del carrer de la Llibertat, han estat els temes que han centrat el Sessió Plenària de Canal Blau Tv i Eix Diari d'aquest setmana. El regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatge, Joan Giribet ha estat el convidat del programa d'entrevistes en profunditat que realitzat la sotsdirectora del portal de notícies Eix Diari. Cat, Laura Marín.

Sobre l'estudi de detall de la plaça del Port, Joan Giribet ha reconegut la sorpresa que genera que algú no vegi amb bons ulls "el fet d'aconseguir inversions per a la ciutat obrint un espai industrial tancat de 14.000 metres quadrats amb un nou equipament per a la ciutat". En aquest sentit, el regidor d'Urbanisme ha recordat que la plaça del Port és un espai que Ports de la Generalitat cedeix a la ciutat i que segons el Pla Especial del Port té uns usos previstos de restauració, oci i comercial. Joan Giribet ha afirmat que "pensem que són usos que poden dinamitzar la façana marítima i la ciutat". En relació al procés participatiu, que es va iniciar a finals de l'any passat amb la presentació d'una primera proposta al Consell Assessor del Barri de Mar i que ha continuat amb diverses trobades ciutadanes i amb entitats, a partir de les quals s'han incorporat demandes expressades, el regidor Joan Giribet ha explicat que actualment el procés continua amb una enquesta on es demanarà l'opinió a la ciutadania i ha reiterat que "es convocarà un concurs públic d'arquitectura per projectar l'equipament municipal i la urbanització de la plaça".

A més, en el programa també es tracten qüestions com la voluntat del Govern municipal de resoldre la comunicació viària de la banda oest de la ciutat amb la prolongació del carrer del Doctor Zamenhof, opció que va ser desestimada en el darrer ple municipal; la paralització del planejament de l'Eixample Nord, amb la problemàtica que comporta respecte a no poder garantir la preservació de Platja Llarga ni tampoc avançar en el nou Pla General d'Ordenació Urbana; o les sentències urbanístiques referents a actuacions realitzades en els anys 80 i 90 que ara obliguen l'Ajuntament a fer front a pagaments milionaris en concepte d'expropiacions.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00