Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/06/2016

Josep Ayza i l'ONG Proactiva Open Arms rebran el Premi Francesc Roig Toqués

 Josep Ayza Rosales  Josep Ayza Rosales

L'acte de lliurament es farà dimecres a les 7 de la tarda al Teatre Principal

El proper dimecres 22 de juny es lliurarà el VIIè Premi Francesc Roig i Toqués. Josep Ayza i l'ONG Proactiva Open Arms seran distingits en aquesta setena edició del premi anual i honorífic que atorga l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

El premi inclou dues categories: la d'àmbit nacional, que es lliura des de fa 7 anys i és un reconeixement a la dedicació d'un projecte o trajectòria de tipus cívic, cultural o científic de l'àmbit de la Mediterrània que ha contribuït al coneixement i divulgació d'algun aspecte relatiu al mar; i la d'àmbit local, que vol ser des de fa dos anys un reconeixement a les persones de la platja de Vilanova que han tingut una vinculació molt estreta amb el món mariner.

Enguany, en l'àmbit nacional, s‘atorga a l'ONG Proactiva Open Arms per la seva tasca de salvament a la illa grega de Lesbos. I, en l'àmbit local, s'atorga al Sr. Josep Ayza Rosales, pescador, fundador de l'Associació del Museu del Mar i gran coneixedor de la història de la Vilanova marinera.

Durant l'acte de lliurament, que es farà a les 19 h al Teatre Principal, també hi haurà la presentació del curtmetratge guanyador del concurs d'El rotllo d'en Roig.

L'acte comptarà amb una glossa sobre qui dóna nom al premi, el desaparegut i estimat Francesc Roig Toqués, a càrrec d'Ignasi Riera.
També es podrà veure vídeos sobre els dos guanyadors, i intervindran el mateix Josep Ayza Rosales, i Laura Lanuza, de l'ONG Proactiva Open Arms; que rebran el premi de mans de l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i de la tercera tinenta d'Alcaldia i regidora de Cultura, Teresa Llorens.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00