Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/05/2013

Es reprèn el projecte de la Casa de la Festa

La Casa de la Festa acollirà els elements festius de la ciutat La Casa de la Festa acollirà els elements festius de la ciutat

El Govern municipal dóna suport a la possibilitat d'ubicar aquesta institució a l'església dels Josepets

La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de VNG ha expressat la seva voluntat de reprendre el projecte de la Casa de la Festa. I per a la seva ubicació veuen amb bons ulls la proposta d'instal·lar-la a l'antiga església dels Josepets. 

Aquest projecte té per objectiu crear un espai on es puguin recollir tots els elements de la festa vilanovina, des de la Festa Major, el Carnaval o Nadal i Reis i passant per la resta d'esdeveniments que formen part del calendari festiu de la ciutat, com els Tres Tombs, les festes majors de barri i altres. 

Segons ha manifestat la regidora de Cultura, Marijó Riba, "la voluntat és treballar en la línia original i optar pels Josepets com a espai per ubicar-hi la Casa de la Festa". 

La Casa de la Festa, a banda de ser el punt d'exposició, guarda i conservació dels elements festius relacionats amb les festes principals de la ciutat, també té per objectiu ser el lloc on es reagrupin els elements festius antics o en desús, així com esdevenir Centre de Documentació de la Festa. També hi ha la possibilitat d'ubicar-hi els col·lectius vinculats amb la festa, com la Federació d'Associacions pel Carnaval (FAC) o la Confraria de Pabordes. 

Així mateix, la regidora de Cultura ha expressat la voluntat de treballar conjuntament amb aquest projecte la constitució de la Fundació de la Festa Major. "Creiem que a final d'any aquesta fundació quedarà constituïda. Donada la seva finalitat, els dos projectes es poden tractar de manera conjunta".
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00