Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/06/2010

Les Nits Joves finalitzen aquest dissabte

   Els joves han pogut practicar diferents modalitats esportives, com el tennis taula Els joves han pogut practicar diferents modalitats esportives, com el tennis taula

L'experiència ha permès que els i les joves disposessin d'una alternativa a l'oci nocturn, compatible amb el descans del veïnat

Aquest dissabte, 19 de juny, finalitzen les Nits Joves al Pavelló de les Casernes. Aquesta experiència pilot, inclosa en el projecte de treball que realitza la Comissió de l'Espai Públic de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, ha tingut com a objectiu cercar alternatives a l'oci nocturn dels i les joves i fer compatible l'oci amb el descans del veïnat, contribuint a desmassificar les zones d'oci nocturn més habituals.

Des del 15 de maig, s'ha obert l'espai del pavelló de la plaça de les Casernes cada dissabte, entre les onze i les tres de la matinada, per oferir, especialment al jovent, tot un seguit d'activitats, de manera gratuïta: tennis taula, videojocs, futbol sala, jocs de taula, bàsquet, karaoke i dards. Els joves també tenien la possibilitat de relaxar-se en un petit espai chill-out. A més d'aquestes activitats permanents, s'han organitzat tornejos de futbol sala, pro-evolution i sing-star. 


Nits joves_

Descarrega't la imatge

A l'entrada, els assistents disposaven d'un punt d'informació amb material divulgatiu sobre diversos temes d'interès, on també podien fer les seves propostes de millora de l'espai i de les activitats. Exemple de les seves aportacions han estat les demandes de l'obertura del rocòdrom i la disponibilitat de més varietat de jocs de taula i de videojocs.

La iniciativa Nits Joves ha tingut una bona acollida que s'ha anat consolidant al llarg d'aquestes sis setmanes, i que ha anat variant en funció de la franja horària. La màxima concentració s'ha produït cap a la meitat de l'activitat i s'ha arribat entorn les 130 persones, passant però prop de 250 persones diferents cada cap de setmana. 

Bàsicament n'han gaudit joves vilanovins, d'entre 15 i 25 anys, amb diversitat de procedències. L'experiència ha constituït un espai idoni per compartir, fer vincles i gaudir a partir d'un interès comú.

Com a cloenda d'aquesta experiència pilot, aquest dissabte 19 de juny s'ha organitzat el I Campionat de Vilanova i la Geltrú del joc de taula Los Colonos de Catan. Les inscripcions es poden fer a l'Oficina Jove del Garraf al llarg d'aquesta setmana.

Aquest projecte s'ha realitzat a partir de la col·laboració entre les regidories de Convivència, Esports, Joventut i Seguretat i Protecció Ciutadana, i ha comptat amb el finançament del Ministerio de Trabajo e Inmigración.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00