Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/01/2015

L'alcaldessa es troba amb els veïns i veïnes de les Casernes i del Centre Vila

La trobada del Centre Vila es va fer a la Casa Olivella La trobada del Centre Vila es va fer a la Casa Olivella

En la seva tercera reunió amb la ciutadania d'aquests barris, Neus Lloveras explica les accions de millora que s'han dut a terme fins ara i pren nota de les noves demandes que li fan arribar els assistents

Seguint amb les seves trobades setmanals amb veïns i veïnes dels barris de la ciutat, Neus Lloveras ha estat aquesta setmana a les Casernes i al Centre Vila.

Acompanyada per la regidora de Cultura, Marijó Riba, i pel regidor de Promoció Econòmica, Turisme, Comunicació i Premsa i Joventut, Gerard Figueras, l'alcaldessa es va reunir dimarts amb la ciutadania de les Casernes, qui li va fer arribar les seves demandes, entre d'altres, sobre els problemes al carrer de Santa Magdalena, en el seu tram ample, on hi ha un aparcament de cotxes no senyalitzat que impedeix sovint el pas dels vianants. Així mateix, reclamaven la necessitat d'endreçar aquest sector.

Una altra qüestió que es va posar sobre la taula va ser la manca d'il·luminació al carrer del Llimonet, que genera, segons els afectats, una sensació de foscor i d'inseguretat. I, un cop més, es va insistir amb la problemàtica dels gossos a la plaça de les Casernes, amb clares mostres d'incivisme per part d'alguns usuaris i usuàries. Un altre tema que es va reiterar van ser les males olors del torrent de la Pastera.

Dimecres, l'alcaldessa de la ciutat, acompanyada per la regidora de Serveis Viaris i Mobilitat, Glòria Garcia, es va reunir amb els veïns i veïnes del Centre Vila. Després d'explicar l'estat de les demandes que havien fet els assistents en les dues trobades anteriors, l'alcaldessa va cedir la paraula al públic, que es va interessar sobretot, per qüestions de mobilitat i de sorolls. En aquest sentit, diverses demandes coincidien en el fet que els veïns reclamaven alguna mena d'actuació en carrers on s'havien tret les voreres o s'havia fet circulació invertida, i que ara mateix els suposa un perill en algunes sortides de domicilis particulars per la ràpida circulació dels vehicles en aquests trams. La regidora Glòria Garcia va aprofitar aquest punt per convidar als assistents i a la ciutadania en general a participar en un taller de mobilitat que es farà el proper dia 7 de febrer i que, precisament, és el lloc idoni per exposar totes aquestes circumstàncies denunciades.

I el soroll en places com la de les Neus o de la Vila també es van exposar per part dels assistents. En aquest sentit, Neus Lloveras va explicar que s'estan fent reunions constants amb els organitzadors d'activitats en aquests punts per minimitzar el màxim possible les incomoditats que suposen alguns actes i festes per als residents dels voltants d'aquests llocs.

Quant als problemes amb la neteja viària, la regidora va explicar que s'està molt a sobre de l'empresa perquè entenen que cal millorar més en aquest sentit, tot i que darrerament s'ha notat una major qualitat en els treballs que es fan a la via pública.

Altres temes que es van tractar en la trobada van ser la problemàtica amb els gossos i les seves deposicions, els contenidors d'escombraries, la convivència en espais públics o la manca d'aparcament a la zona centre de la ciutat. EN aquest darrer punt, Neus Lloveras va explicar que l'Ajuntament està estudiant crear una zona verda per a residents, però que encara s'hi està treballant.

Les properes trobades de l'alcaldessa als barris seran el dia 27 de gener a la Collada (la reunió se celebrarà al Centre Cívic i Esportiu La Collada-els Sis Camins, c. de la Turbina, 19) i el dia 28 de gener a la Geltrú (al Centre Cívic la Geltrú, Plaça de l'Associació dels Alumnes Obrers, 1), a partir de les 19. 30 h.

Les actes de les sessions es poden consultar a l'espai dels Barris del web municipal, on cada divendres se n'actualitzen les dades.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00