Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/04/2016

El govern es limita a resistir, però cal blindar el nostre model cultural i no perdre el Molí de Mar

(Nota de premsa de la CUP) La CUP volem mostrar la nostra decepció per la gestió feta pel govern municipal derivada de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que afecta l'edició del Nowa Reggae de l'any 2011

En primera instància, el seguiment de la denúncia i l'estratègia judicial de l'Ajuntament havia d'haver estat compartida amb les entitats afectades i el conjunt de forces polítiques del consistori. En totes les etapes del procés, la informació i la comunicació ha estat inexistent. Estem parlant d'una circumstància les conseqüències de la qual traspassen l'àmbit institucional, de manera que s'havien d'afrontar col·lectivament.

La solució proposada pel govern sociovergent es limita a resistir, a salvar els mobles, incloent el Nowa Reggae, el Vida i el FIMPT dins el calendari festiu de la ciutat i així poder gaudir de majors garanties acústiques. Per la CUP és una solució fugaç i curterminista. Si bé és molt urgent garantir aquests tres esdeveniments musicals, no podem barrar les portes a nous certàmens i propostes culturals, també aquelles que siguin puntuals i extraordinàries. Cal treballar una solució global, ben travada legalment per tal de garantir sense fissures el nostres model cultural basat en la iniciativa popular. La sentencia no pot fer-nos recular, al contrari, ha de servir per desplegar totes les eines i arguments que blindin el nostre model i el futur de la creació cultural. No podem acceptar que altres propostes culturals puntuals o extraordinàries que sorgeixin a la ciutat no prosperin perquè com a Ajuntament no hem tingut la valentia política de blindar-les i ens hem limitat a salvar el que ja tenim. Cal salvar els festivals i esdeveniments arrelats, però també aquells que puguin sorgir puntualment o de nova creació. Aquest és un tema que entem vital i que l'actual modificació de l'ordenança no contempla.

El govern s'ha limitat a fer una lectura molt restrictiva de la sentència, sense demanar segones i terceres opinions. Al nostre parer, cal contrastar els passos a seguir amb altres especialistes jurídics més enllàde la secretaria municipal. La problemàtica és de tal transcendència que hem de cercar totes les fórmules i visions possibles.

D'altra banda, també volem insistir en la necessitat de no perdre el Molí de Mar com a espai cultural. Forma part de la nostra història, del nostre patrimoni material i immaterial. Creiem que el govern s'ha equivocat anunciant que no es donarà cap més permís per a la programació cultural en aquell espai.

El dilluns votarem a favor de la modificació de l'Ordenança de Soroll per tal d'incloure els tres festivals musicals dins el calendari festiu de la ciutat per així poder assegurar-ne el futur, però no ens quedarem de braços creuats veient com perdem el Molí de Mar com a espai cultural i condemnen la resta d'iniciatives culturals, presents o futures a la precarietat i la incertesa.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00