Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/12/2016

El mes de gener arriba carregat de propostes de cinema

El cicle de cinema català Gaudí continua el 2017  El cicle de cinema català Gaudí continua el 2017

Com a novetat, l'horari de les sessions del Documental del Mes passa a les 20.30 h, com la resta de cicles

El Teatre Principal i el Círcol Catòlic renoven la cartellera amb el canvi d'any. El mes de gener les propostes de cinema seran ben variades.
Així, el cinema comença amb una proposta del Cineclub Sala 1, que dimarts 3 de gener a dos quarts de nou al Teatre Principal oferirà “El extraño”, que ha dirigit aquest 2016 Na Hong-jin, de Corea del Sud.
Dimarts 10 el Cineclub ofereix “Yo, Daniel Blake”, de Ken Loach (2016 - Regne Unit).
Dimarts 17 és l'hora de “Neruda”, de Pablo Larraín (2016 - Xile).
Dimarts 24 arriba “Después de nosotros”, de Joachim Lafosse (2016 – Bèlgica). Un film que gaudirà d'una sessió de cinefòrum posterior en commemoració del Dia Europeu de la Mediació.
La darrera proposta de gener el Cineclub Sala 1 és dimarts 31, amb “El porvenir”, de Mia Hansen-Løve (2016 – França).

Pel que fa a les sessions del Documental del mes, a partir d'aquest gener canvien l'horari de projecció a dos quarts de nou del vespre, com a resta de cicles. Així, dimecres 11 de gener es projectarà “Diaris de Kandahar. El viatge interior d'una guerra”, un documental de Louie Palu i Devin Gallagher.
La història d'en Louie Palu és la d'un fotoperiodista en el front de combat a Kandahar, al sud de l'Afganistan. A través dels diaris que va escriure entre el 2006 i el 2010 descobrim la seva evolució psicològica enmig d'una violència absurda, desconnectada de la realitat. Ell ha experimentat la cruesa, la monotonia i, en molts casos, el sense sentit de la guerra en primera persona. Un punt de vista inèdit articulat sobre la percepció de Palu, incapaç de comprendre la brutal situació que l'envolta i en conflicte permanent amb la trivialitat de la seva vida quan torna a l'Amèrica del Nord.

Dins el Cicle de cinema Gaudí, el dijous 19 de gener a dos quarts de nou del vespre es projectarà “La millor opció”, dirigida per Òscar Pérez, que va guanyar en la darrera edició del Festival de Màlaga en la categoria de millor director de documental amb el projecte “El tram final”.
Koto, un jove sahrauí, necessita urgentment un ronyó, i la millor opció com a donant és la seva mare biològica, a qui no veu des que va ser acollit al Delta de l'Ebre quan encara era un nen. La sobtada arribada de la família suposa un cop dur per Koto, que veu com el seu món s'ensorra. Allunyat de les creences de la seva gent, el jove s'ha d'afrontar als seus orígens per intentar salvar-se.

Pel que fa a la cartellera de cinema del Círcol Catòlic, es pot consultar a www.facebook.com/circolcatolicvilanova

Aquests són els preus de les diferents sessions de cinema:
Cineclub Sala 1: 12 euros al mes per als socis, i 6 euros la sessió per als no socis.
El Documental del Mes té un preu únic de 3 euros.
El Cicle Gaudí té un preu de 4,5 euros. Els usuaris del Carnet Jove paguen 3 euros, i es fa un 2x1 als membres del Club La Vanguardia.
Al Círcol Catòlic, les sessions per als socis costen 6 euros, i 7 per als no socis.

Les entrades per al Documental del Mes i el Cineclub Sala1 es poden comprar al Teatre Principal des de mitja hora abans, les del Cicle Gaudí una hora abans també al Teatre, i les del Círcol Catòlic des d'una hora abans de cada sessió.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00