Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/02/2009

Jornades de participació per extreure idees sobre el disseny de l'Eixample Nord

Roda de premsa del govern municipal, aquest migdia Roda de premsa del govern municipal, aquest migdia

Se celebraran aquest divendres i dissabte, amb representants de grups polítics, entitats i professionals de la ciutat

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú convoca divendres 6 i dissabte 7 de febrer el taller "Futurs possibles per a VNG: idees per l'Eixample Nord". S'hi ha convidat 140 persones, representants de grups polítics municipals, entitats i agents comercials i empresarials de la ciutat. La idea és extreure opinions des de punts de vista diversos, per tal que s'incorporin en la redacció del projecte d'aquesta nova zona de la ciutat. La primera tinent d'alcalde i regidora de Governança, Participació i Medi Ambient, Iolanda Sánchez, veu l'Eixample Nord com "un espai d'oportunitats per a la ciutat, en un moment poc pletòric per l'economia".

Les sessions de treball, que tindran lloc al Centre Cívic Sant Joan, començaran divendres a la tarda amb reunions per grups homogenis de polítics i administradors, tècnics i professionals, agents econòmics, entitats veïnals i associacions cíviques. Cada grup ha de debatre i extreure idees sobre com ha de ser i com no ha de ser el sector de l'Eixample Nord. Les conclusions es posaran en comú tot seguit. Dissabte, cinc grups heterogenis tractaran els temes de vivenda i espais comuns, activitat econòmica i ocupació, espai públic i mobilitat, medi ambient i equipaments i serveis. Una vegada més, totes les visions es posaran en comú i s'extrauran conclusions de les dues jornades. Iolanda Sánchez ha remarcat l'interès d'aquestes jornades perquè així "l'equip redactor de l'Eixample Nord podrà començar a treballar ja amb un document d'idees".

El mètode de treball del taller de debat és l'anomenat EASW (European Awareness Scenario Workshop - Tallers Europeus de Conscienciació), elaborada a través de diversos programes de la Direcció General XIII de la Unió Europea sota la iniciativa Innovation. L'objectiu del mètode EASW és aconseguir que totes les persones que assisteixen a les sessions tinguin les mateixes oportunitats d'expressar les seves idees, amb llibertat i en un clima agradable de treball en convivència. Els participants s'escullen de manera que representin la diversitat de grups que composen la ciutadania de Vilanova i la Geltrú, inclosos els responsables de les preses de decisions, tècnics i tècniques i professionals que treballen i coneixen la ciutat i la seva societat civil, així com els sectors econòmics i empresarials. El mètode ha de fer que, entre totes les visions aportades, s'arribi a un consens sobre les prioritats.

Processos de participació

El desenvolupament del taller és dirigit per l'empresa Gea21, amb àmplia experiència en la dinamització de plans de participació ciutadana en projectes urbanístics. Amb aquesta iniciativa sobre el futur de l'Eixample Nord, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú reafirma la seva confiança en els processos que impliquen la ciutadania i diversos grups de la societat vilanovina en el desenvolupament o la millora de sectors de la ciutat. En aquest sentit, es compta amb l'experiència del Consell Assessor del Nucli Antic i del Paisatge Urbà, constituït el gener de 2008, i s'acaba de crear, el gener del 2009, el Consell Assessor de Baix a Mar, ambdós amb la voluntat de rebre les aportacions veïnals i del teixit associatiu en un àmbit, l'urbanístic, que fins fa poc estava restringit a professionals.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00