Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

24/02/2014

I comença el Carnaval 2014!

Competències musicals a la plaça de les Cols  Competències musicals a la plaça de les Cols

El Ball de Mantons i les Competències musicals inauguren els actes del Carnaval d'enguany. També es presenta un nou llibre dedicat a les Comparses

Si dissabte el Carnaval de Vilanova començava a caminar amb la celebració del Ball de Mantons i de les Comparses nocturnes, diumenge va ser el torn de la música amb les recuperades Competències musicals. La Banda de l'Escola i Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat es va "enfrontar" a la Banda de Música de Cardona en una singular batalla musical.

Abans, però, les dues formacions van anar en cercavila des de la plaça de la Vila fins a la plaça de les Cols, on, a sobre de dos escenaris encarats, van fer sonar els seus instruments mentre que part del nombrós públic assistents aprofitava per ballar entremig d'ambdós espais. 

Cercavila de les Competències musicals

Les dues formacions musicals van interpretar una selecció de peces durant gairebé dues hores, entre pasdobles, txa-txa-txas, polques o valsos, entre d'altres.

Paral·lelament, al Foment Vilanoví es presentava el llibre Vilanova és Comparses, de Xavier Duran. L'obra, en el seu primer volum, és un recull dels 59 anys de Comparses a la ciutat, i recopila tota la informació de les 74 societats que durant tots aquests anys han participat en aquest acte. Yol Bernadó ha estat l'encarregat de fotografiar la vestimenta de cada entitat, la seva bandera i el seu mascaró. 

Presentació de 'VNG és Comparses'
Xavier Duran i Yol Bernadó

En definitiva, la pretensió de l'autor no és altra que aglutinar en una sola obra el màxim d'informació d'aquesta festa tan vilanovina. Xavier Duran ja ha començat a treballar en el segon volum d'aquesta obra, on aplegarà la informació històrica i el material gràfic que ha pogut recopilar en la seva recerca personal.

- Àlbum de fotos de les Competències musicals
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00