Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/06/2016

La Llar Pàdua celebra el 15è aniversari

La celebració va consistir en una jornada de portes obertes       La celebració va consistir en una jornada de portes obertes

La llar residència acull actualment 45 residents amb problemes de salut mental, amb el suport d'un equip del grup Atra

La Llar Residència Pàdua, del carrer de Pàdua de Vilanova i la Geltrú, va celebrar una jornada de Portes Obertes amb motiu de la celebració dels 15 anys de Llar i 30 anys del Grup Atra.

Atra Clínic va iniciar ara fa 15 anys un programa psicosocial per a persones amb problemes de salut mental, que viuen a la llar residència amb un equip que treballa dia a dia per la seva autonomia.

Gisela Vargas, regidora de Serveis Socials i Salut, va voler compartir la jornada amb els responsables, els residents i l'equip que hi treballa, agraint-los aquesta important tasca social: "Treballeu des de la qualitat, assegurant la qualitat de vida a les persones amb trastorn mental i des del compromís. No esteu tancats en vosaltres mateixos sinó que formeu part del teixit associatiu de la ciutat, a través de la Mesa d'Entitats Socials, i feu una gran feina de sensibilització i de conscienciació de que allò normal és ser diferents".
Aniversari Llar Pàdua p
La jornada de portes obertes va comptar amb una visita de la Llar de la mà de la seva directora, Eva Montes, a banda de la presentació de l'exposició "Altr'ART" a càrrec del psicoterapeuta Miquel Lligadas, i un tast de teatre a càrrec dels residents de la Llar, que van representar "Don Quijote".

Els 45 residents actuals treballen diàriament els hàbits de la vida quotidiana, la higiene personal, bugaderia i gestió econòmica. També fan tallers de psicomotricitat, teràpia, ioga, i activitats externes com teatre.
Mercè Cervantes i Joan-Artur Sales, corresponsables d'Atra Clínic, van explicar que van començar aquest projecte amb molta il·lusió, "perquè creiem que les persones amb malaltia mental han de poder tenir les mateixes oportunitats de viure una vida com la resta".

El Grup Atra gestiona, a banda de la residència, 2 pisos de quatre places cadascun per a residents més autònoms, i el Club Social del Garraf.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00