Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/03/2014

La Biblioteca Museu Víctor Balaguer tanca la sala Pinacoteca per millores tècniques

Actualment les condicions d'il·luminació no són les òptimes per gaudir de la col·lecció    Actualment les condicions d'il·luminació no són les òptimes per gaudir de la col·lecció

La sala restarà tancada un parell de setmanes per fer una actuació tècnica sota la coberta i una millora de la il·luminació

El proper dimarts 1 d'abril comencen les obres de millora a la sala Pinacoteca del Museu Víctor Balaguer. Es preveu tancar la sala durant 15 dies per poder fer una actuació tècnica sota la coberta i una millora de la il·luminació.

L'actuació sota la coberta consisteix en la construcció d'una plataforma que permeti accedir a aquest espai per inspeccionar el sostre de la sala Pinacoteca i poder valorar les possibles patologies que hagin pogut afectar l'edifici. Un edifici construït per Víctor Balaguer entre els anys 1882 i 1884 a partir del projecte de Jeroni Granell.

Pel que fa a l'actuació de millora de la il·luminació, es tracta d'un projecte de llarg recorregut iniciat el 2013 amb una primera fase d'actuació, i que té la finalitat d'adequar-se a les noves normatives europees referents a l'eficiència energètica i la millora en il·luminació de l'equipament.
El 2013, amb l'ajut de la Diputació de Barcelona, es va millorar la il·luminació de la Sala Silvela i de la Sala egípcia. Aquest 2014 s'intervindrà a la sala Pinacoteca, substituint el sistema de bombetes halògenes per bombetes led. El resultat suposarà una millora molt notable. Aquesta actuació permetrà adaptar l'equipament a les normatives europees d'eficiència energètica, ajudarà a reduir la despesa en electricitat, i millorarà de forma considerable la visibilitat de les col·leccions, una antiga reivindicació dels visitants de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer.

Mentre durin les obres de millora, els visitants del museu rebran una entrada gratuïta per tornar-hi quan ho desitgin i poder gaudir de la pinacoteca del segle XIX, una de les sales emblemàtiques del museu.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00