Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/05/2013

Es busquen voluntaris per al recapte d'aliments divendres 14 i dissabte 15 de juny

El recapte ha començat amb una campanya de captació de voluntaris sota el lema El recapte ha començat amb una campanya de captació de voluntaris sota el lema

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Mesa d'Entitats Socials del municipi han organitzat un recapte solidari d'aliments als supermercats de la ciutat per abastir el Banc de Queviures

Es necessiten 450 voluntaris per fer possible el recapte d'aliments que es farà els dies 14 i 15 de juny. L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Mesa d'Entitats Socials del municipi s'han proposat abastir el Banc de Queviures local, gestionat per Càritas i la Creu Roja, i per això compten amb més de 15 supermercats del municipi que s'han adherit a la campanya.
L'objectiu és recollir més de 20 tones d'aliments, ja que el Banc de Queviures de Vilanova i la Geltrú dóna aliments a més de 800 famílies del municipi. Per això es necessitem més d'una tona d'aliments cada mes. Sota el lema "Ens ajudes a omplir-lo?", la campanya ha engegat aquests dies previs amb la captació de voluntaris. Tothom qui hi estigui interessat pot participar fent un torn de 3 hores de voluntariat en un dels supermercats de la ciutat.
Per participar només cal enviar un correu electrònic a voluntariat@vilanovasolidaria.cat indicant nom i telèfon de contacte. També es pot participar omplint aquest formulari.

A més, des de l'organització s'ha fet una crida a tots els treballadors de l'Ajuntament i les empreses públiques de Vilanova per tal que col·laborin en la campanya, es repartirà un targetó entre les persones que fan activitats als centres cívics de la ciutat, i s'enviarà una petició per captar voluntaris a més de 80 entitats i a tots els esplais. A banda, totes les entitats de la Mesa d'Entitats també col·laboraran en el recapte.

La campanya també inclou cartells informatius que la ciutadania trobarà per la ciutat, i també als establiments adherits, a banda d'uns targetons on els clients dels supermercats podran consultar el llistat d'aliments de més necessitat.

Així, durant divendres 14 i dissabte 15, en l'horari d'obertura dels supermercats de la ciutat, es disposarà d'un espai on els clients podran donar aliments per al Banc de Queviures. Per això cal fer equips de voluntaris que s'encarreguin de la recollida, una trentena de persones per cada supermercat.

Un recapte necessari

Darrerament les notícies que fan referència a la crisis econòmica ens parlen de prop d'un milió de persones sense feina al nostre país, i segons l'enquesta de condicions de vida i hàbits de la població de Catalunya, 3 de cada 10 catalans viu en risc de pobresa o exclusió social, més de 8 punts per sobre de la mitjana europea.

Entre aquest 30% de catalans que viu en risc d'exclusió social, hi ha els qui tenen dificultats per arribar a final de mes, les famílies amb diversos membres a l'atur, i els qui no poden menjar proteïna almenys cada dos dies.
A Vilanova i la Geltrú, tant des de Serveis Socials com des de moltes entitats i associacions, es fan mans i mànigues per donar suport a famílies que, per circumstàncies molt diverses, han entrat en risc d'exclusió social. Actualment però, es troben totalment desbordades i no poden donar a l'abast davant l'allau de demandes que els arriben.
Per això el Banc de Queviures local, gestionat a través de les entitats Càritas i Creu Roja, atén habitualment més de 800 famílies vilanovines, el que significa que mensualment es reparteix gairebé una tona de menjar.


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00