Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/01/2016

Menja't Vilanova arrenca la campanya "És temps de Carnaval, és temps de Xató"

Es vol potenciar aquest plat tradicional coincidint amb les dates de Carnaval

L'Associació de restauradors Menja't Vilanova vol aportar el seu granet de sorra al Carnaval amb la campanya "És temps de Carnaval, és temps de Xató", tot incidint la vessant gastronòmica de la festa. Des d'aquest divendres 15 de gener fins el diumenge 14 de febrer, es vol potenciar un dels plats més emblemàtics tant del Carnaval com de la cuina d'hivern vilanovina: el xató i les merengues. A més, Menja't Vilanova també col•labora amb la Federació d'Associacions pel Carnaval (FAC), a través de diversos premis per als concursos que s'organitzen aquests dies de festa a la ciutat.

Els restaurants adherits a Menja't Vilanova han optat per diverses vies, a l'hora d'afegir-se a la campanya: alguns establiments incorporen el xató i/o la merenga al seu menú diari o bé en tindran a la seva carta, com a plat (xató) o com a postres (merenga). En alguns restaurants es podrà tastar un menú complet ben tradicional i carnavalesc, el Menú de la Xatonada, amb el xató, el pastís de truites i les postres amb merenga. A tall d'exemple, aquesta és l'opció triada pel Restaurant La Cucanya, mentre que a l'altre extrem hi ha el Restaurant El Local, que incorpora el xató, però amb la seva interpretació particular: el Maki de Xató.

Aquesta és una campanya de Menja't Vilanova, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, NODE Garraf i la Ruta del Xató, i vol tenir una àmplia repercussió a través de les xarxes socials. A més, els restaurants també anunciaran aquestes jornades mitjançant cartells i postals expressament editades per a l'ocasió.

L'Associació de Restauradors de Vilanova i la Geltrú és un grup de restaurants i empreses gastronòmiques que es caracteritzen per la qualitat i promoció, principalment, dels productes autòctons del Garraf i el Penedès. Aquesta unió té com a objectiu oferir i divulgar el més autèntic de la gastronomia vilanovina, basada en plats mariners i de la sínia, que des de temps remots ha constituït un dels valors més remarcables de Vilanova i la Geltrú i per extensió de la comarca.

Més informació al web http://www.menjatvilanova.com/
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00