Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/01/2013

Vilanova i la Geltrú, ciutat solidària

 Amb aquestes donacions es podrà seguur donant alimentació bàsica a les famílies que més ho necessiten durant un temps Amb aquestes donacions es podrà seguur donant alimentació bàsica a les famílies que més ho necessiten durant un temps

La campanya de recollida d'aliments i joguines d'aquest Nadal s'ha tancat amb un resultat molt positiu. Els 6.300 quilos d'aliments recollits demostren una vegada més la solidaritat de vilanovins i vilanovines en moments de dificultats

La Creu Roja ha recollit en aquesta campanya de Nadal 1.800 quilos d'aliments, una xifra que ha augmentat respecte l'any passat. Pel que fa a Càritas, els aliments recollits arriben als 4.500 quilos. I és que, malgrat que la situació de crisi econòmica ha empitjorat en el darrer any, els vilanovins i vilanovines es mostren un cop més com una ciutadania solidària amb els que més estan patint.

Des de Creu Roja han destacat especialment la col·laboració de les empreses de la ciutat, que en aquesta ocasió s'han bolcat en la campanya de manera especial, conscients que calia col·laborar perquè totes les famílies amb necessitats poguessin gaudir del Nadal.

L'entitat vol fer públic el seu agraïment als particulars que han aportat aliments i joguines, i també a les Escoles Aragai, Ítaca, Cossetània, Pasifae, Volerany, El Cim, Margalló, Canigó, Arjau, Llebetx, Pompeu Fabra, Sant Jordi, l'Institut Dolors Mallafrè; als supermercats JR, Bon Preu, Condis, EGACC Ludoteca, Banc Santander, Fundació La Caixa, UPDE Perruqueries, Curves Vilanova Centre, Vila Look, Pla Estilistes, Perruqueries Eva Roca, AXA Assegurances, FIATC Assegurances, Centre Mèdic MEDIFIATC, Esportiu La Piscina – Parc del Garraf, Club Esportiu, Centres Cívics, Partit Popular, La Unió Vilanovina, Pub Melody, Amics del Ferrocarril, Mossos d'Esquadra i Batucada Taboo percussió.

En el cas de Càritas Interparroquial de VNG, han agraït la col·laboració de les escoles: Pia, Sant Bonaventura, El Cim, Santa Teresa de Jesús, Divina Providència; de l'entitat La Locomotora, UDC, Aula d'Extensió Universitària, associació Compex, grup de tai-txi Esplai La Caixa, treballadors de l'Ajuntament, sindicat CGT de Componentes Vilanova, grups de catequesi de les parròquies de la ciutat, i congelats La Sirena.

Amb aquests 6.300 quilos d'aliments recollits s'ha constatat que han augmentat molt les donacions de particulars, i això permetrà continuar amb la tasca de poder donar aliments bàsics a les famílies que de veritat ho necessiten.
I és que amb les donacions fetes durant la campanya de Nadal es contribueix a nodrir el Banc de Queviures de la ciutat, gestionat per Creu Roja i Càritas, que disposen dels seus dos punts de distribució.

La recollida s'ha fet a les mateixes seus de les entitats, als centres cívics i a les escoles públiques en el cas de la Creu Roja, i a les escoles concertades en el cas de Càritas.

En bon estat
Una vegada més, la Creu Roja agraeix les mostres de solidaritat de tothom, però remarca la necessitat de donar aliments i joguines en bon estat, ja que no totes les donacions han pogut arribar als seus destinataris perquè no complien les mínimes condicions necessàries.

Això és especialment important en el cas de les joguines, ja que moltes de les donacions, malauradament, han anat a parar al Punt Net. Aquesta és la opció que es recomana a les famílies que facin neteja de joguines velles que tinguin per casa.
Tot i que no s'han pogut comptabilitzar les donacions, val a dir que des de Creu Roja es mostren molt satisfets perquè un any més s'ha pogut arribar a tots els infants que ho necessitaven. Així, els Reis han pogut passar per totes les llars que segons els llistats de Serveis Socials necessitaven la solidaritat de la ciutadania.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00